back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Διακόπτει τις εξαγωγές φυσικού αερίου από τον αγωγό Γιαμάλ η Gazprom. Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορεί πλέον να εξάγει φυσικό αέριο μέσω της Πολωνίας και του συγκεκριμένου αγωγού, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Μόσχα κατά της εταιρείας που κατέχει το πολωνικό τμήμα του αγωγού. Όπως είχε ήδη νωρίτερα ανακοινώσει η εταιρεία, η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας αναμένεται να μειωθεί σήμερα κατά το 1/3.

Να διακόψει τις ροές φυσικού αερίου προς το Ελσίνκι ακόμα και αύριο ενδέχεται η Μόσχα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ μετά τις ανακοινώσεις της Φινλανδικής ηγεσίας για εκκίνηση των διαδικασιών για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα πάντως με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας δεν θα υπάρξει έλλειψη πετρελαίου στον κόσμο παρά την απομόνωση της Ρωσίας καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται και η παραγωγή αυξάνεται σε άλλες χώρες.

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στις 6 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος για την Ενεργειακή Δικαιοσύνη έπειτα από κάλεσμα Κοινωνικών Πρωτοβουλιών.

Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, εν αναμονή της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ουάσιγκτον.

«Οι τελικές αποφάσεις για την έγκριση αναβάθμισης των F16 είναι θέμα του Αμερικανικού Κογκρέσου και μέχρι στιγμής αυτό έχει αρνηθεί να συζητήσει πώληση οποιοδήποτε συστήματος», απάντησε ο πρωθυπουργός στις αιτιάσεις για επικείμενη αναβάθμιση των F16. Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν ο Αλέξης Τσιπρας είχε επισκεφτεί ως πρωθυπουργός τις ΗΠΑ το 2018 δεν είχε πει τίποτα για την πώληση των F35 προς την Τουρκία, που τελικά δεν έγινε, και τώρα χύνει κροκοδέιλια δάκρυα για τα F 16.

Για δυο κολοσσιαίας σημασίας παραχωρήσεις, που είναι η απεμπόληση του διαπραγματευτικού χαρτιού της χώρας μας για ετήσια ανανέωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ και η παραχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας αδιέξοδη την στρατηγική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση στην εξωτερική μας πολιτική. «Αυτές συνιστούν πολύ μεγάλης σημασίας παραχωρήσεις και θα ήθελα να σας ρωτήσω με ποια ανταλλάγματα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την συμφωνία παρά τις ενστάσεις του, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης. Την απόσυρση της κατάπτυστης και επιθετικής, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνίας, ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Για “μια καθόλου καλή συμφωνία” έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Υπέρ της συμφωνίας έχουν ταχθεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Θα καταψηφίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σημερινός αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, προειδοποίησε τη Δύση ότι η αυξανόμενη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ελλοχεύει κινδύνους για τη σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Επισήμανε πως μια τέτοια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Κατακρημνίζεται το ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,045, στο χαμηλότερο επίπεδο 20ετιας. Παρα τις απώλειες στις διεθνείς τιμές αγοράς του πετρελαίου οι τιμές στην απλή αμόλυβδη έχουν φτάσει πανελλαδικά τα 2,18 ευρώ ξεπερνώντας τα 2,5 στις Κυκλάδες και του ντίζελ 1,91 ευρώ το λίτρο. Είναι ενδεικτικό ότι από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία οι μέσες πανελλήνιες τιμές έχουν αυξηθεί κατά 15% στον απλή αμόλυβδη, κατά 14% στην αμόλυβδη 100 οκτανίων και κατά 17,5% στο ντίζελ.

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της Covid-19 στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.Η πανδημία του κορoνοϊού έχει προκαλέσει 15.000.000 θανάτους, σύμφωνα με υπολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Σε 5.268 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού και σε 486 επαναλοιμώξεις το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Καταγράφηκαν 18 θάνατοι ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι 180.

Σχέδιο για την πλήρη διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ θα παρουσιάσει αύριο στο υπουργικό συμβούλιο του Βελγίου η υφυπουργός Ισότητας των Φύλων, Σάρα Σλιτς.

Πολύ καλή παρουσία έχει έως τώρα στο τουρνουά της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς που προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά.

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα