back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πούτιν: Η Δύση υποφέρει από τις κυρώσεις όχι η Ρωσία

Διαβάστε επίσης

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε εκ νέου τα κράτη της Δύσης ότι βλάπτουν τα εθνικά τους συμφέροντα και ότι προκαλούν παγκόσμια κρίση, μέσω της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, μιλώντας στο κρατικό δίκτυο της Ρωσίας Rossiya 24.

Αναφερόμενος στην καλπάζουσα αύξηση του πληθωρισμού, επεσήμανε ότι οι τιμές των βασικών αγαθών στην Ευρωζώνη έχουν αυξηθεί περισσότερο από 11%. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «η συνέχιση της εμμονής με τις κυρώσεις μοιραία θα οδηγήσουν σε πιο σύνθετες, σχεδόν μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ΕΕ». 

Επιπλέον, δήλωσε ότι «οι ελίτ των δυτικών κρατών» είναι υπεύθυνες για την πρόκληση έμμεσων συνεπειών για τα φτωχότερα κράτη, υπονοώντας ότι είναι έτοιμες να θυσιάσουν τον υπόλοιπο πλανήτη προκειμένου να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία.

«Από την πλευρά της, η Ρωσία καταφέρνει με σιγουριά να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές προκλήσεις χάρη στην υπεύθυνη μακροοικονομική πολιτική της των τελευταίων ετών, καθώς και στις συστημικές αποφάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομικής κυριαρχίας και της τεχνολογικής και επισιτιστικής της ασφάλειας», επεσήμανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η απόφαση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αποτελεί «ξεκάθαρη απειλή» για τη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι η επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν θα κάνει την Ευρώπη ή τον κόσμο ασφαλέστερο.

«Η Ρωσία θα αναγκαστεί να προβεί σε αντίποινα, τόσο στρατιωτικο-τεχνικού όσο και άλλου χαρακτήρα, προκειμένου να σταματήσει τη δημιουργία απειλών για την εθνική της ασφάλεια», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε πως μια τέτοια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα