back to top
24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μ. Ανδρούτσου: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και πολιτισμού «Παναγούλεια» και «Ειρηνοδρομία» στον Άγιο Δημήτριο

Διαβάστε επίσης

Οι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και πολιτισμού «Παναγούλεια» και «Ειρηνοδρομία» του Δήμου Αγίου Δημητρίου, επανήλθαν φέτος μετά από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, αναφέρθηκε στους ισχυρούς κοινωνικούς συμβολισμούς των Παναγουλείων που ξεκίνησαν στις 7 Μαΐου και κορυφώνονται την Κυριακή 15 Μαΐου.

«Θέλαμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα διοργανώνοντας αυτές τις εκδηλώσεις που είναι πολύ σημαντικές για την πόλη μας. Στην αρχή ήμασταν επιφυλακτικοί και δεν θέλαμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη αλλά ο κόσμος μας ξεπέρασε. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη γιορτή που έχει πολιτικό, πολιτιστικό και αθλητικό περιεχόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απόψε, Σάββατο 14 Μαΐου στις 20.30, δύο σημαντικά συγκροτήματα της θρυλικής ροκ σκηνής των ’90s, τα Υπόγεια Ρεύματα και οι Ενδελέχεια θα πραγματοποιήσουν συναυλία στην πλατεία Παναγούλη.

«Θα βροντοφωνάξουμε ενάντια στον φασισμό και θα πούμε ”ΝΑΙ” στη Δημοκρατία, στην ελευθεροτυπία, στα δικαιώματα των πολιτών, σε όλα εκείνα για τα οποία αγωνιζόταν σε όλη του τη ζωή ο Αλέκος Παναγούλης», τόνισε η κ. Ανδρούτσου.

Αναφερόμενη στην «Ειρηνοδρομία 2022» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στον Άγιο Δημήτριο με σύνθημα «Τρέχουμε για την Ειρήνη, κερδίζουμε τη Ζωή», υπογράμμισε το κοινωνικό πρόσημό της, λέγοντας: «Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει δρομείς από ολόκληρη την Αττική προβάλλοντας την σύγχρονη ιστορία της περιοχής με τη συνέχιση και την ενδυνάμωση των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη».

Η Διοργάνωση θα περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. (και για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων), 2,5 χλμ. (και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) καθώς και μια διαδρομή ευαισθησίας και συμπερίληψης 1.000μ. για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

«Ο στόχος των 2000 συμμετοχών στην «Ειρηνοδρομία», ξεπεράστηκε γρήγορα. Μετράμε ήδη περισσότερες από 2.500 συμμετοχές γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος τα είχε πολύ ανάγκη», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η εκδήλωση αφιερώνεται στα άτομα με προβλήματα όρασης , μέσω της στήριξης του «Φάρου Τυφλών της Ελλάδος», του Συλλόγου ο οποίος θα υποστηριχθεί από τη διοργάνωση.

«Πρεσβευτές μας από την έναρξη της προσπάθειας είναι οι δύο σπουδαίοι χρυσοί Παραολυμπιονίκες του Τόκιο, ο Νάσος Γκαβέλας και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης», επισήμανε.

Οι εκδηλώσεις των Παναγουλείων κορυφώνονται την Κυριακή 15 Μαΐου στις 20.00 με το πολιτικό μνημόσυνο για τον αγωνιστή Αλέκο Παναγούλη ενώ θα ακολουθήσει στις 21.00 συναυλία του Δημοτικού Ωδείου “Μίκης Θεοδωράκης”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα