back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Οι ανάγκες ασφαλείας της Σουηδίας υπηρετούνται με το καλύτερο τρόπο από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Αντερσον, μετά την απόφαση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να προχωρήσει σε ιστορική αλλαγή στάσης μετά από δεκαετίες αντίθεσης στην ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Τις επόμενες ημέρες η πρωθυπουργός αναμένεται να υποβάλει το επίσημο αίτημα προς την Ατλαντική Συμμαχία. Στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, πάντως, τονίζεται ότι εάν η χώρα γίνει μέλος της Συμμαχίας, οι αντιρρήσεις για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε σουηδικό έδαφος παραμένουν.

Την υποψηφιότητά του στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε νωρίτερα το Ελσίνκι. Αύριο κατατίθεται στο κοινοβούλιο της Φινλανδίας.

Βέβαιος ότι η Τουρκία δεν θα προβάλει εμπόδια στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

Σε ό,τι αφορά τις απειλές της Ρωσίας επισήμανε ότι έχει αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία της Συμμαχίας στην ανατολική περιοχή και στη Βαλτική καθώς και η επιτήρηση του εναέριου χώρου και η ετοιμότητα για ενδεχόμενη υβριδική επίθεση ή κυβερνοεπίθεση. Αναφορικά με τις επιφυλάξεις της Τουρκίας πρόσθεσε ότι «η Άγκυρα ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να εμποδίσει την ένταξη».

Για την Άγκυρα, η Φινλανδία έχει συμβιβαστική στάση, αλλά η Σουηδία είναι «προκλητική», ισχυρίζεται ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Πρέπει οπωσδήποτε να μπει ένα τέλος στην υποστήριξη των τρομοκρατικών οργανώσεων και να αρθούν οι περιορισμοί στις εξαγωγές προς την Τουρκία. Δεν το λέω για να κάνω παζάρι, αλλά επειδή αυτό σημαίνει να είναι κανείς σύμμαχος», επέμεινε.

Ισχυρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, στην παράνομη και άδικη ρωσική εισβολή, έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, από τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας από φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν στο μέτωπο του πολέμου και συνδιοργανώνεται από τον δήμο Αθηναίων και την πρεσβεία της Ουκρανίας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία και τίτλο «Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να έχει γίνει». «Αυτή είναι μία έκθεση η οποία δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ποτέ, όπως και αυτός είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ποτέ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης.

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος αύριο το βράδυ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο. Την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Κογκρέσο.

Την επίτευξη συμφωνίας για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο εως το τέλος του χρόνου, θα αναζητήσουν αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Εγγυήσεις για την ενεργειακή τους ασφάλεια, ζητούν Ουγγαρία, Σλοβακία και Βουλγαρία.

Εκατόν σαράντα χιλιάδες πολίτες προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου και ΚΕ.

Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Ευγενίας Σταθοπούλου συνεχίζεται αύριο το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

68.394 θα είναι φέτος οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Τρεις χιλιάδες 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού, δέκα θανάτους και 176 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

ΔΙΕΘΝΗ

«Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την επομένη της ρατσιστικής πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης σε γειτονιά που κατοικείται κυρίως από Αφροαμερικανούς στο Μπάφαλο.

Ένας μοναχικός δράστης, οπλισμένος με πολεμικά όπλα και την ψυχή γεμάτη μίσος, σκότωσε εν ψυχρώ δέκα αθώους», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην αθλητική επικαιρότητα και την τελευταία αγωνιστική των Play Out,

Ιωνικός – Παναιτωλικός, 3-1

Λαμία- Ατρόμητος 0-0

και Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-2.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα