back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ναυάγιο με αϊτινούς μετανάστες στο Πουέρτο Ρίκο

Διαβάστε επίσης

Η αμερικανική ακτοφυλακή τερμάτισε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά το ναυάγιο πλεούμενου με κυρίως αϊτινούς μετανάστες την περασμένη εβδομάδα ανοικτά του Πουέρτο Ρίκο, που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 εξ αυτών να χάσουν τη ζωή τους.

Το σκάφος εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, αναποδογυρισμένο, με ανθρώπους στη θάλασσα χωρίς σωσίβια, σχεδόν 20 χιλιόμετρα από το ακατοίκητο νησί Ντεσετσέο, πρώην πεδίο βολής του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, δυτικά του Πουέρτο Ρίκο. Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως διέσωσε 38 επιβαίνοντες, δύο εκ των οποίων είναι πολίτες Δομινικανής Δημοκρατίας.

«Τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες, στους φίλους και τους αγαπημένους όσων δεν επιβίωσαν ή συνεχίζουν να αγνοούνται», ανέφερε σε ανακοίνωση της ακτοφυλακής ο πλοίαρχος Γκρέγκορι Μαγκί, διοικητής στον τομέα Σαν Χουάν.

Οι μεταναστευτικές ροές προς τις ΗΠΑ από την Αϊτή, έχουν μεγεθυνθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς πολλοί κάτοικοί της προσπαθούν να σωθούν από την έξαρση της βίας των συμμοριών και τον οικονομικό μαρασμό και συχνά επιβιβάζονται σε κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα