back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Κ. Γρέγου: Νέα καλλιτεχνικά προγράμματα από τις 16 Ιουνίου στο ΕΜΣΤ

Διαβάστε επίσης

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) https://www.emst.gr/  ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000 και στεγάζεται στο πρώην εργοστάσιο Φιξ. Συλλέγει, διαφυλάσσει, συντηρεί και εκθέτει έργα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής παραγωγής με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού  όσον αφορά στον σύγχρονο πολιτισμό.
«Στις 16 Ιουνίου εγκαινιάζουμε νέα καλλιτεχνικά προγράμματα, με έξι περιοδικές εκθέσεις. Ουσιαστικά τότε θα μπει το μουσείο στην πλήρη λειτουργία του» ανακοίνωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσείου, Κατερίνα Γρέγου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Πουλοπούλου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
«’Είμαστε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι και η προώθηση της  σύγχρονης ελληνικής τέχνης, αλλά το προφίλ μας είναι διεθνές» τόνισε.
Σύμφωνα με την κ. Γρέγου «το πλάνο είναι να επεκταθεί η συλλογή και να ανανεώνονται τα έργα της μέσω των εκθέσεων. Να δει ο κόσμος ότι υπάρχει μια ιστορία, μια αφήγηση, η οποία δεν είναι παγιωμένη, παρά ζυμώνεται και έχει να προσφέρει πολλές παραλλαγές της. Ένα δεύτερο, πολύ σημαντικό ζήτημα είναι η βαρύτητα που πρόκειται να αποκτήσει το περιοδικό πρόγραμμα εκθέσεων»
Στόχος μας, όπως είπε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, «να εστιάσουμε ευρύτερα και στην γεωπολιτική περιοχή γύρω από την Ελλάδα. Μία πάρα πολύ πλούσια σε αφηγήσεις περιοχή που συμπεριλαμβάνει τα Βαλκάνια, τη Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο γενικότερα».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα