33.1 C
Athens
Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

33.1 C
Athens
Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

ΕΥ ΖΗΝ 20-05-2022

Το αβοκάντο είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε φιλικά προς την καρδιά ακόρεστα λιπαρά.

Τα αβοκάντο δεν ωριμάζουν στο δέντρο, παρά μόνο μόνο μετά τη συγκομιδή τους. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι το αβοκάντο μπορεί να παραμείνει στο δέντρο για ένα έτος χωρίς να ωριμάσει.

Είτε έχετε μαζέψει το αβοκάντο σας από το δέντρο είτε το αγοράσατε από το κατάστημα, ακολουθούν τέσσερις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ωριμάσετε το αβοκάντο πιο γρήγορα.

Βάλτε το σε μια χάρτινη σακούλα, ή εφημερίδα

Τα αβοκάντο παράγουν αέριο αιθυλένιο. Αυτό σημαίνει ότι η αποθήκευση του αβοκάντο κλεισμένο σε ένα υλικό “που αναπνέει”, όπως μια χάρτινη σακούλα ή εφημερίδα, παγιδεύει το αιθυλένιο και βοηθά το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα.

Αποθηκεύστε το στο ντουλάπι ή σε ζεστό μέρος

Η κρύα αποθήκευση, όπως το ψυγείο, επιβραδύνει την ωρίμανση του αβοκάντο.

Ωστόσο, τόσο τρέχουσες, όσο και η παλαιότερες έρευνες δείχνουν, ότι η αποθήκευση του αβοκάντο στους 20℃ μειώνει τον χρόνο ωρίμανσης σε σύγκριση με μια χαμηλότερη θερμοκρασία επειδή παράγει περισσότερο αιθυλένιο σε υψηλότερη θερμοκρασία.

Αποθηκεύστε το μαζί με μπανάνες

Όπως το αβοκάντο, έτσι και οι μπανάνες είναι ένα κλιμακτηριακό φρούτο που παράγει μεγάλες ποσότητες αιθυλενίου.

Έτσι, η αποθήκευση του αβοκάντο δίπλα σε μπανάνες το ωριμάζει πιο γρήγορα. Μπορεί να χρειαστούν 1-2 ημέρες για να ωριμάσει πλήρως σε μια σχετικά ζεστή περιοχή.

Εάν κόψετε ένα αβοκάντο και δείτε ότι είναι ακόμα άγουρο, ενώστε πάλι τα κομμένα κομμάτια και αποθηκεύστε τα σε μεμβράνη στο ψυγείο.

Το κομμένο αβοκάντο συνεχίζει να παράγει αιθυλένιο και θα ωριμάσει, αν και πιο αργά λόγω αποθήκευσης στο ψυγείο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img