back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εθιμοτυπική συνάντηση του νέου πρέσβη των ΗΠΑ Τζόρτζ Τσούνη με τον Κώστα Τασούλα

Διαβάστε επίσης

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην χώρα μας Τζόρτζ Τσούνη είχε νωρίτερα στη Βουλή ο Κώστας Τασούλας. Ο πρόεδρος της Βουλής αφού καλωσόρισε το νέο πρέσβη με θερμά λόγια δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στις τουρκικές προκλήσεις.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στη ΝΑ Μεσόγειο αλλά και μια χώρα που δέχεται απειλές από την Τουρκία και αυτές πρέπει να λάβουν τέρμα» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε «δεν δικαιούται καμία χώρα να δημιουργεί κρίση μέσα στην κρίση του πολέμου της Ρωσίας, οι χώρες είναι για να συνεργάζονται και όχι για να πολεμούν.

Για το ιδιαίτερα σημαντικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων μίλησε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης, το οποίο όπως είπε επισφραγίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, και εξήρε την συμβολή της χώρας μας στις αρχές της δημοκρατίας.

Σε μια συμβολική χειρονομία ο Πρόεδρος της Βουλής δώρισε στον κ Τσούνη ένα αναμνηστικό ασημένιο μετάλλιο που αναπαριστά τις ιστορικές επεκτάσεις της Ελλάδας μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και δείχνει όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής την αποφασιστικότητα και την θέληση της χώρας μας να ζήσει ειρηνικά με τους άλλους λαούς.

Ο πρόεδρος της Βουλής προσκάλεσε τον κ Τσούνη στα Γιάννενα και εκείνος με τη σειρά του στην γενέτειρα του στην Ορεινή Ναυπακτία.

Αθήνα 9,84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα