back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, επί της οδού Δραγατσανίου, έφτασε πριν από λίγο η πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, την ώρα που παραμένει κλειστή έως αυτήν την ώρα η Σταδίου. Κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους γύρω από το σημείο της συγκέντρωσης. Οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν παράλληλα 24ωρη απεργία διεκδικώντας την μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους.

Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις βασικές αρχές του προτεινόμενου μηχανισμού στήριξης των καταναλωτών ρεύματος, η οποία δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την αρμόδια Επίτροπο.

Στο 26% έφθασε η παραβατικότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία, με βάση τα στοιχεία από τους ελέγχους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου.
«Η ειδική υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τις τελευταίες μέρες έχει ελέγξει 137 πρατήρια καυσίμων. Σήμερα ωστόσο καταγράφεται μικρή αποκλιμάκωση της τιμής με την οποία παραδίδουν τα διυλιστήρια με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σχετική μείωση σε όσα βενζινάδικα έκαναν νέες παραλαβές. Οι τιμές ωστόσο παραμένουν στα ύψη.

Την ίδια ώρα ακριβότερα θα πωλούνται από 1η Ιουνίου και τα μπουκαλάκια με νερό. Συγκεκριμένα η ανώτατη τιμή ανεβαίνει στα 0,60 ευρώ καθώς επιβάλλεται τέλος ανακύκλωσης 10 λεπτών. Ανάλογες αυξήσεις αναμένεται να επιβληθούν σε αναψυκτικά, καθώς επίσης σε δοχεία φαγητών για τα delivery, αλλά και σε προϊόντα του σούπερ μάρκετ όπως απορρυπαντικά.

Στο Νταβός της Ελβετίας μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου θα έχει συναντήσεις με παράγοντες επενδυτικών φορέων.

Στις 21:00 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε. μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με σκωπτικό ύφος σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα Νίκος Ηλιόπουλος την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Βοστώνη. Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγόρησε πως χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να παρακολουθήσει αγώνα ΝΒΑ στη Βοστώνη, ενώ την ‘ίδια στιγμή κάνει συστάσεις στους νέους να βλέπουν με ολιστικό τρόπο τη ζωή, ανεξάρτητα πόσα χρήματα βγάζουν. Μάλιστα στο σχολιασμό προστέθηκε και η παρατήρηση του κου Ηλιόπουλου ότι ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να βγάλει το μήνα και ο κ. Μητσοτάκης τρεις μέρες μετά την επιστροφή του από το επίσημο ταξίδι του στις ΗΠΑ, παίρνει το κρατικό αεροσκάφος για να ξαναπάει ιδιωτικά στη Βοστώνη σε θέσεις που κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ.

Του υποσχόμαστε ότι πολύ σύντομα θα τον απαλλάξουμε από το άγχος να γεμίζει τις μέρες του ανάμεσα στις εκδρομές του κατέληξε ο κος Ηλιόπουλος

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ακολουθώντας την πορεία των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών εν μέσω νέων ανησυχιών για την ανάπτυξη.

«Οι επόμενες εβδομάδες του πολέμου θα είναι δύσκολες», αναγνώρισε χθες βράδυ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του. Στο πεδίο των μαχών τα ρωσικά στρατεύματα επικεντρώνουν την επίθεσή τους στον τελευταίο θύλακα αντίστασης στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, στο Ντονμπάς, όπου οι Ουκρανοί παραδέχονται εδώ και λίγες ημέρες ότι αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες «δυσκολίες».

Έχουν υπάρξει 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και 106 ακόμα ύποπτες περιπτώσεις από τότε που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, στις 7 Μαΐου, έξω από χώρες στις οποίες είναι ενδημική, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Πρόσεθεσε ότι ενώ το ξέσπασμα είναι ασυνήθιστο, παραμένει «περιορίσιμο» και συγκαλεί περαιτέρω συνεδριάσεις προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη-μέλη με περισσότερες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν την έξαρση. Στη χώρα μας συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Αν και δεν συστήνεται ο εμβολιασμός έναντι της νόσου για τον γενικό πληθυσμό, τα μέλη της Επιτροπής πιθανόν να εισηγηθούν μέτρα και εμβολιασμό για τα άτομα που είναι στενές επαφές κρουσμάτων ή για τους υγειονομικούς.

Ο μη επαρκής καθαρισμός στον πυλώνα του ΑΔΜΗΕ στην Βαρυμπόμπη ευθύνεται για τα 100.000 στρέμματα πευκοδάσους που κάηκαν πέρυσι τον Αύγουστο και τις 130 κατοικίες που καταστράφηκαν ολοσχερώς, σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής που φέρνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα τα Νέα . Στο πολυσέλιδο πόρισμα της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι η φωτιά προήλθε από ηλεκτρικά τόξα που οφείλονται στον μη επαρκή καθαρισμό των μονωτήρων από ρύπανση και υπερτάσεις. Ο ΑΔΜΗΕ έως αυτή την ώρα δεν έχει απαντήσει για το αν θα προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων ή αν θα προσβάλλει το πόρισμα στην δικαιοσύνη.

Σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους θα καταβάλλουν το υπουργείο Εργασίας, ο e-ΕΦΚΑ και η ΔΥΠΑ,έως την Παρασκευή. Περισσότερα από τον Δημήτρη Κωστάκο….

Ο Αθήνα 984 κλείνει στις 31 Μαΐου τα 35 χρόνια του και γιορτάζει. Απόψε στις 9 ο σταθμός μας σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, επιλέγει και προβάλλει για τους ακροατές του την ταινία «Άντε Γειά». Τη σύνδεση του σταθμού με την ταινία θα κάνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Kαι ο καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα στη χώρα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα