back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Μεγάλες αντι-γκράφιτι παρεμβάσεις σε Λυκαβηττό και Θησείο

Διαβάστε επίσης

Δύο μεγάλες επιχειρήσεις αντι-γκράφιτι πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από συνεργεία του δήμου Αθηναίων στο πάρκινγκ του λόφου του Λυκαβηττού και στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου στο Θησείο. Στις δύο παρεμβάσεις συνολικά καθαρίστηκαν 750m² από πέτρινες επιφάνειες που είχαν βανδαλιστεί.

Για δέκα μέρες δύο δημοτικά συνεργεία στα συγκεκριμένα εμβληματικά και ιδιαίτερου κάλους σημεία της πρωτεύουσας έδωσαν πραγματική «μάχη» για να καθαρίσουν τις επιφάνειες. Να τις απαλλάξουν από την μπογιά και τα συνθήματα και να τους χαρίσουν ξανά «ζωντάνια».

Ειδικότερα στην επιχείρηση αντι-γκράφιτι στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου στο Θησείο η επιφάνεια που καθαρίστηκε είναι πέτρινη και έχει συνολικό εμβαδό 385 m2. Τα γκράφιτι τα οποία σβήστηκαν ήταν κυρίως μπογιές από σπρέυ και ειδικοί μαρκαδόροι για γκράφιτι.

Για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων γκράφιτι χρησιμοποιήθηκαν 195 λίτρα ειδικού διαλυτικού υγρού και εργάστηκαν για 5 ημέρες 7 άτομα.

Η εργασία για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων γκράφιτι γινόταν εξ ολοκλήρου βράδυ μετά τις 00.00 για λόγους συνωστισμού, καθώς ο συγκεκριμένος πεζόδρομος είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστος.

Στο πάρκινγκ του λόφου του Λυκαβηττού.καθαρίστηκαν 365 m2 πέτρας η οποία ήταν καλυμμένη για πολλά χρόνια με γκράφιτι. Για την αφαίρεση τους χρησιμοποιήθηκαν 135 λίτρα ειδικού διαλυτικού υγρού και εργάστηκαν για πέντε ημέρες 12 δημοτικοί υπάλληλοι.

Για την αφαίρεση των γκράφιτι στον βράχο που βρίσκεται στο πάρκινγκ χρησιμοποιήθηκε γερανοφόρο όχημα για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο αντίδημαρχος Αθηναίων Νίκος Αβραμίδης μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» για το συγκεκριμένες επιχειρήσεις σημείωσε: Επενδύουμε καθημερινά στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης, με επιμονή για την Αθήνα μας και την διαφύλαξη της πολιτιστικής ταυτότητας της.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλη σημεία της πρωτεύουσας το επόμενο διάστημα.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα