back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Για τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη 14η έκθεση αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο θα ενημερώσει ο Υπ Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει σε λίγη ώρα στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ατζέντα περιλαμβάνεται επίσης σειρά νομοσχεδίων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή συγκεκριμένων ορίων ρύθμισης των κλιματιστικών στους χώρους εργασίας και τα κτήρια του δημόσιου τομέα, άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Με τους αρμόδιους υπουργούς Θεόδωρο Σκυλακάκη και Μάκη Βορίδη σχεδιάζουμε μια σειρά μέτρων και δράσεων για να μπορέσει το δημόσιο να εξοικονομήσει ενέργεια είπε, διευκρινίζοντας ότι πέρυσι με τον καύσωνα η ζήτηση είχε φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο ως σύσταση σε νοικοκυριά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι στο δημόσιο θα υπάρξουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η Ελλάδα στα επόμενα 3-4 χρόνια θα μπορεί να καλύψει το σύνολο των ημερήσιων αναγκών της σε ενέργεια δήλωσε ο υπουργός Αναπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του 10ου συνεδρίου Athens Energy Dialogues. Εκτίμησε ότι «αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό, η χώρα μας θα μπορεί να γίνει και εξαγωγέας ενέργειας στην ΕΕ μέσω και της διασύνδεσης με την Αίγυπτο»..

Ανοίγει μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή” για την υποδοχή αιτήσεων καταναλωτών, που επιθυμούν να λάβουν επιδότηση για την αλλαγή των παλιών ηλεκτρικών τους συσκευών με νέα, λιγότερο ενεργοβόρα μοντέλα. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, έχει αναθεωρηθεί ώστε να καλύψει περισσότερους δικαιούχους Εκτιμάται ότι πλέον θα μπορέσουν να ανανεώσουν τον ηλεκτρικό τους εξοπλισμό 350.000 δικαιούχοι, από 200.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Περισσότερα στο 3w.athina984.gr

Το Συνέδριο Future of Retail 2022 της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας διεξάγεται από σήμερα 27 ως και την Κυριαακή 29 Μαΐου στην Αθήνα. Την επίσημη έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

H πρώτη αγωγή πυροπληκτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 103 νεκρούς συζητήθηκε σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας. Η ομαδική αγωγή έχει κατατεθεί από 24 πυρόπληκτους της τραγωδίας διεκδικώντας αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ. Ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για 25 Νοεμβρίου 2022 καθώς δεν είχαν καταθέσει φακέλους με στοιχεία όπως απαιτεί ο Νόμος η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Δήμοι παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από αυτή την τραγωδία.

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται οι τρεις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια, μετά τη λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τα πρωινά γεγονότα και τον τραυματισμό φοιτητών. Πρόκειται για δυο 22χρονους κι έναν 21ος ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών.

Την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τις εκλογές των φοιτητών με ενιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο θα δημιουργηθούν Συμβούλια Φοιτητών σε κάθε Πανεπιστήμιο προβλέπει μεταξύ άλλων ο νέος νόμος – πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.. Οι σαρωτικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους των διδασκόντων στα ΑΕΙ και των φοιτητικών παρατάξεων.

Ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, έκανε λόγο για μνημείο διαπλοκής και για ακύρωση μιας μακρόχρονης πορείας εκδημοκρατισμού του ελληνικού πανεπιστημίου. Την πλήρη αντίθεσή του εκφράζει και το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ο νέος νόμος – πλαίσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός, ενώ υπογραμμίζει ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες θα μείνουν στα χαρτιά.

Δεν βλέπει καμία «ελπίδα ειρήνης» για την Ουκρανία , όπως είπε, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διαπράττει «γενοκτονία» στο Ντονμπάς. Βολές προς τη Δύση εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποιώντας ότι οι μεταφορές όπλων στην Ουκρανία μπορούν να οδηγήσουν σε «απαράδεκτη κλιμάκωση».

Μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή του παρουσίασε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Δωδεκάνησος Εξπρές» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Σύμη. Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 137 άτομα, επιστρέφει στο λιμάνι της Ρόδου.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι ασθενείς έως 4 μποφόρ. Στους 34 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα