back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Γονεϊκότητα… out of the box! από τον δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Μεγαλώνοντας με σεβασμό, παιδιά με αυτοεκτίμηση

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών της Αθήνας τίμησε την σημερινή Διεθνή Ημέρα Γονέων διοργανώνοντας μια διαδραστική συζήτηση για το ρόλο των γονέων έξω από τα στερεότυπα, στο Σεράφειο. Με στόχο τη γονεϊκή ενδυνάμωση και την ανατροφή παιδιών με αυτοεκτίμηση, η Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια Φρόσω Φωτεινάκη συντόνισε τη συζήτηση με θέμα «Γονεικότητα έξω από το κουτί».

«Σε μία κοινωνία που αλλάζει οφείλουμε ως γονείς να προσεγγίζουμε τα παιδιά μας έξω από το κουτί, μακριά από όσα μας έμαθαν και τελικά δεν μας βοηθούν και κοντά σε όσα μαθαίνουμε και σε μία ενσυνείδητη μορφή γονεϊκότητας. Πάμε να σπάσουμε τα στερεότυπα και να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας σε μιά σχέση ενσυναίσθησης και όχι εξουσίας», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, η κα Φωτεινάκη.

«Η σημερινή εκδήλωση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γονέων έχει στόχο την ενδυνάμωση των γονιών. Να τους δείξουμε τη συμπόνια μας και την κατανόηση καθώς ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να είμαστε γονείς στην πράξη», τονίζει η κα Φωτεινάκη. «Παράλληλα όταν γινόμαστε γονείς αναγνωρίζουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες, που κουβαλάμε από την παιδική ηλικία. Έτσι επιχειρούμε να δώσουμε ενθάρρυνση, ενδυνάμωση και κατευθύνσεις για να επικοινωνούν οι γονείς αποτελεσματικά με το παιδί τους και να το υποστηρίζουν σε κάθε του βήμα».

«Τιμάμε σήμερα την Ημέρα των Γονιών δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες του δήμου μας να κουβεντιάσουν για ζητήματα που τους απασχολούν, τα οποία προκύπτουν είτε από στερεότυπα είτε από την καθημερινότητα είτε από τις δύσκολες ή τις ευχάριστες στιγμές της ανατροφής των παιδιών», επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών της Αθήνας, Κατερίνα Γκαγκάκη. «Διοργανώσαμε μία συζήτηση, χωρίς ατζέντα, με μια διακεκριμένη ψυχολόγο- ψυχοθεραπεύτρια έτσι ώστε να μπορέσουν να αφιερώσουν την σημερινή μέρα σε θέματα που τους απασχολούν, καθημερινές αγωνίες, αμφιβολίες αλλά και σε όλα τα συναρπαστικά συναισθήματα της γονεϊκότητας».

Οι παρευρισκόμενοι γονείς μοιράστηκαν εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις με την κα Φωτεινάκη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα