back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί, στην Γαληψό Καβάλας όταν IX ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω σε όχημα που είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα ο οδηγός του Ι.Χ., ο συνεπιβάτης του καθώς και ένας 55χρονος πεζός.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το kavalanews, το όχημα λίγο πριν από το μοιραίο τροχαίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ενώ το καταδίωκε όχημα της αστυνομίας μπροστά από το Γυμνάσιο του Ποδοχωρίου προκαλώντας τρόμο στους μαθητές που βρίσκονταν έξω από το σχολείο εκείνη την ώρα.

Νεκρός εντοπίστηκε νωρίτερα σε θαλάσσια περιοχή της Καρύστου στην Εύβοια ο ψαροτουφεκάς που είχε χαθεί πριν από δύο ημέρες. Σύμφωνα με το Evima, η σορός του εντοπίστηκε κοντά στην παραλία Ποτάμι.

Σε μισή ώρα αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την προσωρινή διαταγή που ζήτησαν ενάγοντες και καταναλωτικές οργανώσεις, να παγώσουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στους πολίτες. Στις 6 Ιουλίου θα συζητηθεί η αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ και άλλων φορέων κατά της ΔΕΗ με την οποία ζητείται η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα.

Κατανοητά και αναμενόμενα εκτιμώνται τα σημερινά θέματα των Νέων Ελληνικών στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Η σχέση και οι συνέπειες που μπορεί να έχουν οι διατροφικές μας συνήθειες στο Περιβάλλον ήταν το θέμα στο οποίο έπρεπε να γράψουν οι μαθητές ενώ απάντησαν και σε ερωτήσεις από απόσπασμα του μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ».

Αύριο σειρά παίρνουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι θα διαγωνισθούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Το Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα μαθηματικά.

Με συλλαλητήρια που οργανώνονται σε λίγη ώρα στα Προπύλαια και στις επτά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, φοιτητικοί Σύλλογοι δηλώνουν πως απορρίπτουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, απαιτώντας να μην κατατεθεί και απαντούν στα σχέδια για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται» το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δια στόματος του εκπροσώπου του προς την Τουρκία, για την αμφισβήτηση από την πλευρά της Άγκυρας, της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών

Επανέλαβε την πάγια θέση των ΗΠΑ, η οποία συστήνει σε Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο.

Την ίδια ώρα, ολομέτωπη επίθεση σε Αθήνα και Βερολίνο εξαπέλυσε η Άγκυρα με αιχμή το μήνυμα στήριξης του Γερμανού Καγκελάριου Ολαφ Σολτς, ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας κρατών – μελών της Ε.Ε.».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή, με τον πρόεδρο της Σενεγάλης, στο Σότσι της Ρωσίας. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης να συμβάλει στην αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και στην απελευθέρωση των αποθεμάτων σιτηρών και λιπασμάτων, ο αποκλεισμός των οποίων επηρεάζει ιδιαίτερα τις αφρικανικές χώρες.

Προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου, έχουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να προχωρήσουν στην απογραφή των εργαζομένων τους στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς από την 1η Ιουλίου, ξεκινά η πρώτη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Ξεκινούν αύριο οι εγγραφές στα αθλητικά summer camps του Δήμου Αθηναίων για παιδιά του δημοτικού. Οι δραστηριότητες φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Γουδή, Ρουφ και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ. «Με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων, υποδεχόμαστε και αυτό το καλοκαίρι τους μικρούς Αθηναίους στα σύγχρονα αθλητικά μας κέντρα» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Λεπτομέρειες στο www.athina984.gr

Στην αθλητική επικαιρότητα θα μας ενημερώσει ο Απόστολος Βαξεβανέλλης…

Επανέρχεται από την αυτήν την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ, η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας στο Τραμ. Οι λεπτομέρειες για τα τελευταία δρομολόγια στον ιστότοπο του σταθμού μας, athina984.gr

Kαι ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 33 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα