back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι λόγω της κλιματικής αλλαγής προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην χθεσινή κατάσταση σε Γλυφάδα και Βούλα που, όπως τόνισε, αντιμετωπίστηκε μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά.

Στην περιοχή της Άνω Βούλας παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας, ωστόσο η εικόνα στην περιοχή δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενεργοποιήθηκε μετά την χθεσινή πυρκαγιά στις περιοχές της Άνω Γλυφάδας, Άνω Βούλας και Βάρης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία ενεργοποιήθηκε για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή του Υμηττού, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Στο μέτωπο της Ουκρανίας

Η Ρωσία έπληξε σήμερα το Κίεβο με πυραύλους κρουζ που εκτόξευσε από την Κασπία Θάλασσα. Σ’ αυτή την πρώτη εδώ και εβδομάδες επίθεση εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας επλήγη μια εγκατάσταση επισκευής σιδηροδρόμων, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και ο επικεφαλής των σιδηροδρόμων της χώρας. Την ίδια ώρα η Ουκρανία διαβεβαίωσε σήμερα πως οι δυνάμεις της ελέγχουν «το μισό» Σε-βε-ρο-ντο-νέτσκ, μια πόλη-κλειδί στις ανατολικές περιοχές της και επίκεντρο αυτή τη στιγμή σφοδρών μαχών στην εκτεταμένη περιφέρεια του Ντονμπάς

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Σπυρόπουλος συγκέντρωσε 281 ψήφους σε σύνολο 319. 36 ήταν λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.

Στην εφορία αρχαιοτήτων Εύβοιας, αναμένεται να παραδοθούν 82 εκκλησιαστικές εικόνες, που ανεβρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην παραλία Αλυκές Κοπανά στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Τις εικόνες εντόπισε 69χρονος ημεδαπός ενώ την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έγινε αισθητή, απόψε, σε περιοχές της Κορινθίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίστηκε στον Κορινθιακό κόλπο, 11 χιλιόμετρα, βόρεια, βορειανατολικά του Κιάτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

2661 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 118. Από αυτά 1734 εντοπίστηκαν στην Αττική και 138 στην Θεσσαλονίκη.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Νικητής στο Diamond League του Ραμπάτ με καλύτερο άλμα στα 8,27μ. αναδείχθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ είναι ο βασιλιάς του φετινού Ρολάν Γκαρός. Παρέμεινε αήττητος στο χώμα, κυριαρχώντας στον τελικό της διοργάνωσης του Κάσπερ Ρουντ από τη Νορβηγία και πανηγύρισε την κατάκτηση του 14ο τίτλου της καριέρας του στο γαλλικό Όπεν.

Τζακ ποτ στην αποψινή κλήρωση του τζόκερ. Τυχεροί αριθμοί 3,13,14,39,42 τζόκερ ο αριθμός 10

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, για αύριο στην Αττική με νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα