back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Παναγιωτόπουλος: Δεν κάνουμε τίποτα που θα αποδυνάμωνε την άμυνα της χώρας μας

Διαβάστε επίσης

Για συμφωνία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς χρειάζεται να διευκρινιστούν κάποιοι τεχνικοί όροι σε σχέση με τον χρόνο και την κατάσταση στην οποία θα παραλάβουμε τα τεθωρακισμένα από την Γερμανία, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του Θοδωρή Δρίτσα.

Για τα σοβιετικού τύπου τεθωρακισμένα που θα στείλει η χώρα μας στην Ουκρανία ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι αυτά είναι από τα αποθέματα της χώρας και πως δεν κάνουμε τίποτα που θα αποδυνάμωνε την άμυνα της χώρας μας. «Αν καταλήξουμε σε συμφωνία ανταλλαγής οι ένοπλες δυνάμεις μας θα βγουν ενισχυμένες», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αποστροφή του ότι «μας ζητάνε πολλά οπλικά συστήματα να στείλουμε στην Ουκρανία» και πως «σε άλλα λέμε δεν μπορούμε όταν βλέπουμε ότι επηρεάζουν την ασφάλεια της χώρα μας». Συμπλήρωσε δε εμφατικά ότι «κάποια είναι αναπτυγμένα εκεί για κάποιους λόγους π.χ για μια απειλή που έχουμε ειδικά αυτή την περίοδο με την Τουρκία», και κατέληξε πως «τα απαραίτητα δεν τα διαθέτουμε».

Για ΙΧ εξωτερική και αμυντική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Θ. Δρίτσας, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δένει τη χώρα χειροπέδαρα σε ένα άρμα και σε μια διαδικασία εντελώς επικίνδυνη.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα