back to top
17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Μπόρις Τζόνσον

Διαβάστε επίσης

Με ψήφους 211 υπέρ έναντι 148 κατά ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης.

Έτσι, διασφάλισε την παραμονή του στην πρωθυπουργία και την ηγεσία του κόμματος για τους επόμενους 12 μήνες.

Βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος του Βρετανού Πρωθυπουργού είχαν καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του με αφορμή τις αποκαλύψεις για την συμμετοχή του σε partygate την περίοδο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, λόγω του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι η νίκη του στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, στην οποία το 41% των βουλευτών του κόμματός του τον καταψήφισε, ήταν «πειστική» και «αποφασιστική» και θα επιτρέψει στη χώρα να προχωρήσει προς τα εμπρός και επισήμανε, Ο Τζόνσον είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ένα πειστικό, αποφασιστικό αποτέλεσμα και αυτό που σημαίνει είναι ότι ως κυβέρνηση μπορούμε να προχωρήσουμε και να επικεντρωθούμε σε πράγματα που ενδιαφέρουν πραγματικά τους ανθρώπους» είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Τζόνσον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους βουλευτές των Συντηρητικών που τον στήριξαν και είπε ότι τώρα το κόμμα θα πρέπει να ενωθεί ώστε «να αφήσουμε πίσω μας αυτά στα οποία επικεντρώνονταν τα μέσα ενημέρωσης». «Μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την οικονομία», τόνισε.

Λίγο πριν την ψηφοφορία, ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και υποσχέθηκε στους βουλευτές του ότι θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, σύμφωνα με μια πηγή των Συντηρητικών.

Η πηγή αυτή είπε επίσης ότι ο Τζόνσον υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους, εφόσον παραμείνει στο αξίωμά του και προειδοποίησε τους βουλευτές να μην στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, παγιδεύοντας το κόμμα σε μια αέναη «ημέρα της μαρμότας».

«Δεν υποσχέθηκε κάποια συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή αλλά ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και ο ίδιος θα παρουσιάσουν το αναπτυξιακό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε το γενικό περίγραμμα του πώς βλέπει την ευρύτερη οικονομική εικόνα» είπε η ίδια πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα