back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ζελένσκι: Η αποστολή της Ρωσίας είναι να διαγράψει την ιστορία μας

Διαβάστε επίσης

“Αυτός ο πόλεμος είναι τερατώδης. Οι Ρώσοι μιλούν για ειρηνικούς στόχους, αλλά σκοτώνουν γυναικόπαιδα”, είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε φοιτητές κορυφαίων πανεπιστημίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ένωση Ουκρανών Φοιτητών.

Συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια του Μπίρμινγκχαμ, του Κέιμπριτζ, το Κόβεντρι, της Γλασκώβης, του London School of Economics, του Μάντσεστερ, της Οξφόρδης, του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνέχισε, λέγοντας: “Εδώ και 107 ημέρες παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Η αποστολή της Ρωσίας είναι να διαγράψει την ιστορία μας, το κράτος μας, την ταυτότητά μας και να αρνηθεί την ύπαρξή μας. Να πει στον κόσμο ότι ποτέ δεν υπήρξαμε, ότι είμαστε ένας τεχνητά δημιουργημένος λαός, σαν μία υποκατηγορία κάποιου είδους φυτού ή ζώου“.

Απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητών αναφορικά με το σχέδιο ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι είπε: “Θα είναι ένα μεγάλο project, το οποίο θα υλοποιηθεί απρόσκοπτα αφού ξεκινήσει. Πρόκειται για την ανοικοδόμηση της χώρας μας. Πρόκειται για την επανεκκίνηση της Ουκρανίας. Θέλω οι άνθρωποι να επιστρέψουν στους γνώριμους δρόμους, στις πόλεις που μεγάλωσαν, αλλά αυτή θα είναι μία διαφορετική Ουκρανία, μία Ουκρανία που θα έχει υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της, το μέλλον της. Θέλω αυτό το μέλλον να είναι διαφορετικό από άποψης νοοτροπίας”. “Φυσικά θέλω να πω ότι θα είμαστε σε θέση να ανοικοδομήσουμε εκ νέου όλα μας τα κτίρια, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί όχι μόνο από την επιθυμία μας, αλλά και από την οικονομική στήριξη που θα λάβουμε”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ουκρανικά πανεπιστήμια που βρίσκονται σε εδάφη που έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, είπε ότι θα πρέπει να μεταφερθούν σε περιοχές που δεν βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα