back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση εφολης της ύλης στη Δύση εξαπέλυσε ο Ρωσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Για τις ΗΠΑ είπε πως προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν πώς υπάρχουν και άλλα κέντρα ισχύος στον πλανήτη ενώ τα κράτη της Δύσης εξακολουθούν να σκέφτονται με τη νοοτροπία του προηγούμενου αιώνα. Επισήμανε ότι η ΕΕ είναι πιθανό να χάσει περισσότερα από 400 δισ. δολάρια, ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται στα μέλη της ΕΕ και ότι η κοινωνική ανισότητα θα ενταθεί ως αποτέλεσμα των κυρώσεων. Τέλος για το φυσικό αέριο τόνισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει της συναλλαγές με δυτικές επιχειρήσεις και ότι ευελπιστεί η παροχή φυσικού αερίου να αυξηθεί μέσω νέων διόδων. Πρόσθεσε με νόημα ότι υπάρχουν πολλές χώρες που είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν με τη Ρωσία, τις οποίες ωστόσο δεν κατονόμασε.

 

Η Ρωσία κλείνει σταδιακά την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη με τον έναν μετά τον άλλον τους ευρωπαίους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για εκβιασμό του Πούτιν μέσω του αερίου, την ώρα που η ήπειρος επιθυμεί να εκμεταλλευθεί την περίοδο του καλοκαιριού για να αυξήσει τα αποθέματά της. Σήμερα η Γαλλία ανακοίνωσε ότι δεν λαμβάνει ρωσικό αέριο μέσω αγωγού από τις 15 Ιουνίου έπειτα «από τη διακοπή της φυσικής ροής μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας». Η Ιταλία και η Σλοβακία έλαβαν σήμερα λιγότερο από το ήμισυ των συνηθισμένων όγκων φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 σύμφωνα με το Ρόιτερς.

 

Το ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοικτή στον διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και πως «δεν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, ούτε είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση στο ρητορικό επίπεδο», εξέπεμψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

 

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερνοτγάν προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής τονίζοντας ότι είναι οριστική η απόφασή του να μην υπάρξουν από εδώ και πέρα συναντήσεις με την ελληνική πλευρά.: «Θα ξαναμιλήσω με την Ελλάδα, όταν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός» υπογράμμισε.

 

Σε μία ώρα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass, για την επιδότηση ρεύματος των δικαιούχων – καταναλωτών. Περιλαμβάνει τους λογαριασμούς του ρεύματος που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου έως και την 31η Μαΐου.

 

Μέχρι και 3 μήνες θα σφραγίζονται από την ΑΑΔΕ όσα πρατήρια διακινούν νοθευμένα καύσιμα. Εκτός από το σφράγισμά τους από 10-90 ημέρες, ανάλογα με την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων, θα δημοσιοποιούνται και τα στοιχεία τους.

 

 

«Η Ελλάδα έχει τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη σε σχέση με το εισόδημα των πολιτών και η χώρα μας είναι η μοναδική στην ευρωζώνη που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από το 2010», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιοπουλος.

 

Αγωγή κατά της Νοvartis, ύψους 214 εκ. ευρώ, κατέθεσε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο, για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν τον χρηματισμό γιατρών, όπως δήλωσε ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης. “Το ελληνικό Δημόσιο επιφυλάσσεται με νεότερη αγωγή να διεκδικήσει την οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί και είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της”, υπογράμμισε ο υπουργός.

 

Να δοθεί σε Ουκρανία και Μολδαβία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην ΕΕ προτείνει η Κομισιόν. Η γνωμοδότηση της Επιτροπής θα πρέπει να επικυρωθεί και από τους 27 ηγέτες της Ένωσης, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας.

 

 

Το Κίεβο επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όπου συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι. Ο Μπόρις Τζόνσον ακύρωσε την τελευταία στιγμή προγραμματισμένη του συμμετοχή σε μία σύνοδο στο Ντόνκαστερ, όπου θα εκφωνούσε ομιλία σε βουλευτές του κόμματός του.

 

Οκτώ οι ασθενείς που κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 102 οι διασωληνωμένοι – 7.158 τα νέα κρούσματα, 1.062 οι πιθανές επαναλοιμώξεις.

 

O αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων γνωμοδότησε τη χρήση των εμβολίων MODERNA και PHIZER έναντι του covid 19 για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών.

 

 

Ολόκληρη η Αθήνα στο κέντρο και τις γειτονιές της, φέτος το καλοκαίρι, μετατρέπεται σε μια μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού, με συναυλίες, αφιερώματα και παραστάσεις θεάτρου και μουσικής για μικρούς και μεγάλους, που θα φιλοξενηθούν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους, άλση και θέατρα της πόλης, με ελεύθερη είσοδο.

 

Στην υπογραφή του νομοσχεδίου για τη βελτίωση της εποπτείας των θαλάσσιων μεταφορών, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας πως θα βοηθήσει στον περιορισμό του πληθωρισμού και θα μειώσει τις εκκρεμότητες των εξαγωγών. Το νομοσχέδιο πέρασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 369 υπέρ και μόλις 42 κατά.

 

 

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με μικρή πιθανότητα βροχής στα βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ τοπικά στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα