back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μέτρα-ασπίδα στην ακρίβεια

Διαβάστε επίσης

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της ακρίβειας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη. «Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ είναι τα παραπάνω έσοδα από τα προϋπολογιζόμενα από το ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων.

Άρα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και ο ΦΠΑ να μειωθεί στα βασικά αγαθά που αφορά κυρίως τους φτωχότερους Έλληνες και να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και εξαπέλυσε βολές στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας: Δεν μπορεί να καλπάζουν οι τιμές καυσίμων προς τα 3 ευρώ και η κυβέρνηση να κάνει τον τροχονόμο. Είναι απαράδεκτο και δείχνει ότι δεν έχουν την αίσθηση των πραγματικών προβλημάτων του ελληνικού λαού. Και επίσης πάρα πολύ κρίσιμο είναι το πλαφόν στη λιανική της ενέργειας ώστε να δει την επόμενη μέρα ο πολίτης μία πραγματική μείωση στο κόστος διαβίωσης».

Συνάντηση Ανδρουλάκη με τον Σύλλογο Τριτέκνων στο Ηράκλειο Κρήτης

«Για εμάς το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα της εποχής μας. Το κόστος ζωής είναι πολύ μεγάλο εμπόδιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Σύλλογο Τριτέκνων στο Ηράκλειο Κρήτης .
Χθες τα στοιχεία της EUROSTAT έδειξαν ότι ο Έλληνας πολίτης πληρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος του για στέγαση σε όλη την Ευρώπη. Άρα το ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας που θέτουμε είναι προτεραιότητα υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Χρειάζεται μία δεξαμενή κατοικιών ώστε τα ελληνόπουλα, τα νέα ζευγάρια, να μπορούν με χαμηλό κόστος να νοικιάσουν σπίτια» . Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε μείζονος σημασία και τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων με σύγχρονα προγράμματα ώστε να αποκλιμακώνεται το κόστος των ιδιωτικών δαπανών εκπαίδευσης για κάθε οικογένεια.
«Είναι πολύ κρίσιμο κάθε Ελληνίδα μάνα να γνωρίζει ότι το παιδί της μόλις γεννιέται θα έχει πρόσβαση σε δημόσιες υποδομές ώστε κανένα παιδί να μην μένει έξω από την προσχολική εκπαίδευση, τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα