back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δραματικές ώρες στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν από το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα. Οι νεκροί έφτασαν στους 950 δήλωσε νωρίτερα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της χώρας. Όπως είπε άλλοι 610 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Κλειστή η οδός Αριστοτέλους λόγω της συγκέντρωσης της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία τους.

Πτώση άνω του 5% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας φόβων ότι μια ισχυρή άνοδος των επιτοκίων με στόχο να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός μπορεί να επιφέρει ύφεση. Στα 108 δολάρια το Μπρεντ, στα 103 το αμερικανικό αργό.

Παράλληλη πτώση και στις ευρωπαϊκές μετοχές μετά την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και μετάλλων.

Ισχυρή ανάπτυξη 3.5% για το 2022 προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα. Σημειώνει ωστόσο ότι «οι υψηλές τιμές της ενέργειας αναμένεται να πιέσουν προς τα πάνω τον πληθωρισμό στο 6,1% κατά μέσον όρο», ενώ «τόσο η ανάπτυξη, όσο και ο πληθωρισμός αναμένεται να επιβραδυνθούν το 2023 φθάνοντας το 2,6% και το 1,2%» αντίστοιχα.

Ξεπέρασαν τις 670 χιλιάδες οι αιτήσεις επιδότησης ρεύματος από 18 έως 600 ευρώ μέσω του Power Pass. Η πλατφόρμα σήμερα δέχεται αιτήσεις δικαιούχων που το ΑΦΜ τους λήγει σε 5 και 6. Έως τις 5 Ιουλίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.

Νέα μέτρα στήριξης στα καύσιμα για το επόμενο τρίμηνο με αύξηση της επιδότησης του fuel pass 2 που στη νησιωτική χώρα φθάνει και τα 100 ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα αφορά εισοδήματα που κατά περίπτωση μπορεί να φτάνουν έως και 45.000 ευρώ , ενώ θα είναι αυξημένη κατά 15 ευρώ με τη χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας”, τόνισε κατά την εξειδίκευση των μέτρων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουλίου.

Εντός του Αυγούστου αντί του Νοεμβρίου επιστρέφεται στους αγρότες ο Ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Προσθέτει ότι οι αγρότες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα και να δηλώσουν την αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν κατά το 1ο εξάμηνο του 2022.

“Για να ανασάνουμε απο το κυμα ακριβειας χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικα προϊόντα κατανάλωσης και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για τα καυσιμα” τονισε ο Α. Τσίπρας στο πλαίσιο παρέμβασης του στην 30η γενικη συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νεου τον Κ. Μητσοτάκη να ορίσει ημερομηνία εκλογών για το Σεπτέμβρη, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως θα διαψευτούν όσοι προβλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Πενταψήφιο ξανά μετά από πολύ καιρό το νούμερο των νέων μολύνσεων από Covid στην χώρα μας. 14.458 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, μαζί με τις επαναλοιμώξεις. Λογική, αναμενόμενη και ελεγχόμενη, χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ . Υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να επιστρέψουμε στα μέτρα. Ενώ για τη συνέχεια της πανδημίας και το τι μπορεί να συμβεί από το φθινόπωρο ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον ιό επειδή η ιστορία των πανδημιών δείχνει ότι γίνονται πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο θανατηφόρες.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε χθες στις ΗΠΑ η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 των παιδιών κάτω των 5 ετών.

Το έβδομο κατά σειρά- πακέτο κυρώσεων εναντίον της Μόσχας φαίνεται να μελετούν οι ηγέτες της ΕΕ. Σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου, που αποκαλύπτει το Reuters, οι «27» κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα, θα αναφερθούν στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, βάζοντας στο στόχαστρο και τον ρωσικό χρυσό.

 

Να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, το συντομότερο δυνατόν αξίωσε για ακόμα μια φορά στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν – έβδομης γενιάς – θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου .

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 37 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα