back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος το απόγευμα στην Σύνοδο του ΕΛΚ.

“Η Ελλάδα ήταν υπέρ αυτής της απόφασης, αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας. Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις. Θεωρώ ότι στέλνεται το σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και στη Μολδαβία», πρόσθεσε.

Στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες θα συζητηθούν η επισιτιστική ασφάλεια, η κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν εκ νέου την κλιμάκωση της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

«Το κείμενο των συμπερασμάτων έτσι όπως διαμορφώνεται καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, και ο πρωθυπουργός αν χρειαστεί θα αναδείξει όλα τα ζητήματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσδοκίες που έχει η κυβέρνηση από την παρούσα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αναφορικά με την στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Αύριο, κατά τη δεύτερη μέρα της Συνόδου εκτιμάται ότι θα τεθεί η συζήτηση για το πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και η συνεργασία με εταίρους της ΕΕ για να χειριστούν την κατάσταση.

 

Το Βερολίνο ανεβάζει το επίπεδο συναγερμού. O υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Δράσης της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανακοίνωσε ότι η χώρα εισέρχεται στην δεύτερη φάση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης μέσω της απειλής ότι η Ρωσία θα σταματήσει την προμήθεια φυσικού αερίου στη Γερμανία. «Προτεραιότητα, αυτή τη στιγμή, αποτελεί, η πληρότητα των αποθεμάτων», είπε.

 

«Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και δυστυχώς, δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας», ανέφερε ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, άφησε αιχμές για την στάση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας(ΡΑΕ), η οποία έχει και την ευθύνη των ελέγχων και της επιβολής κυρώσεων.

 

Την Δευτέρα 27/6 ανοίγει η πλατφόρμα για όσους άνω των 30 ετών επιθυμούν να κάνουν την 4η δόση εμβολίου έναντι της COVID-19 μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ισχυρή σύσταση της Επιτροπής για τον εμβολιασμό των άνω των 60.

 

Στο μεταξύ, 17 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 88 οι διασωληνωμένοι – 10.474 τα νέα κρούσματα – 1797 οι πιθανές επαναλοιμώξεις.

 

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το τμήμα ανθρωποκτονιών και περιλαμβάνει τις καταθέσεις που έλαβαν τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και στην Πάτρα, αλλά και το πόρισμα των ιατροδικαστών, βρίσκεται πλέον στα χέρια των εισαγγελέων Πρωτοδικών Απόστολου Ανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνου, οι οποίοι διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση.

 

Στα ύψη η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Από την πολιτική τοξικότητα, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να περάσει στην επόμενη πίστα: τον βούρκο», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Εγγυόμαστε όμως ότι δεν θα αφήσουμε τον “τραμπισμό αλά γκρέκα” ούτε να πλήξει τη δημοκρατία μας, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την πατρίδα μας.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά πως το πάρτι έφτασε στο τέλος του. Και τώρα στο τέλος θα γίνει πιο επικίνδυνος από ποτέ. Θα κάνει και θα πει αθλιότητες που κάθε προηγούμενος πρόεδρος της ΝΔ θα ντρεπόταν. Όπως ακριβώς, δηλαδή, έκανε ο Τραμπ», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Βαριές ποινές φυλάκισης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους 8 καταδικασθέντες για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα, το Νοέμβριο του 2017. Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους, συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως. Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

 

Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών για το 2021.

 

Παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου στις 3:00 μμ η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

 

Πρεμιέρα από την 1η Ιουλίου για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία αρχικά θα καλύψει περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους και σταδιακά θα επεκταθεί σε ολόκληρη την αγορά εργασίας. Το πρώτο βήμα, θα γίνει με τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ.

 

Στους σύγχρονους ρυθμούς της Αθήνας επανέρχεται, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, το εμβληματικό πάρκο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης, στο Κουκάκι.

 

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου – 35 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα