back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ε. Πλατανιώτη: Ήθελα τη διάκριση, το πίστευα και τελικά έγινε πραγματικότητα

Διαβάστε επίσης

2022-06-23

Με μια καταπληκτική εμφάνιση η Ευαγγελία Πλατανιώτη, ανέβασε την ελληνική σημαία δυο φορές στο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στη Βουδαπέστη.
Συνεχίζοντας τις επιτυχίες της, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, το πρώτο για την ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατέκτησε την τρίτη θέση και στο ελεύθερο σόλο.

Η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν καλύτερη και από τα προκριματικά στον τελικό, καθώς βελτίωσε την επίδοσή της και με 91,7667 βαθμούς βρέθηκε στην τρίτη θέση του αγωνίσματός της, κατακτώντας το δεύτερο χάλκινο για τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση της Βουδαπέστης.
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μίλησε από την Ουγγαρία στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

«Είναι μια πολύ ωραία ημέρα και η σημερινή, για εμένα. Στόχος μου, από τη στιγμή που μπήκα στο αεροπλάνο με την αποστολή, ήταν να κατορθώσω να κατακτήσω δύο μετάλλια και το πέτυχα.
Είχε καρφωθεί από πέρυσι στο μυαλό μου.. Ήθελα τη διάκριση και ενώ φάνταζε απίθανο, το πίστευα πολύ κι τελικά έγινε πραγματικότητα».

Για να φτάσει όμως ένας αθλητής σε αυτό το επίπεδο, έχουν προηγηθεί  μόχθος, κούραση, επίπονες, συνεχείς προπονήσεις παραμερίζοντας κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες χαρές για να κερδηθεί το μέγιστο. Χωρίς εντυπωσιασμούς, δηλώσεις και πολλά λόγια…. μόνο με πράξεις.

«Είναι αλήθεια αυτό που λέγεται ότι η επιτυχία θέλει κόπο και εμπόδια … τώρα το καταλαβαίνω πιο πολύ από ποτέ άλλοτε. Γιατί υπήρξαν φορές που ένοιωσα να αδικούμαι. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να έχω πάρει κάποιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκούς αγώνες -είχε συμβεί αρκετές φορές- αλλά δεν τα παράτησα … Παρά τις δυσκολίες που ήταν πολλές. Και δικαιώθηκα. Τώρα αισθάνομαι ευτυχισμένη».

Θυμάται έντονα την περιπέτεια με τον κορωνοϊό που έζησε πέρυσι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην Ιαπωνία.

«Το 2021 ήταν μια έντονη χρονιά, με διαδοχικές ακυρώσεις αγώνων λόγω πανδημίας. Ωστόσο, κατορθώσαμε να προκριθούμε ενώ είχα προηγουμένως διακριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μετά απ όλες αυτές τις περιπέτειες, το 2022 ήρθε σαν δώρο και μου έφερε δύο μετάλλια».

*Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι Ελληνίδα αθλήτρια της Συγχρονισμένης κολύμβησης. Μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο του 2016 ως ζευγάρι με την Ευαγγελία Παπάζογλου. Τερμάτισαν στην 10η θέση

*Η πρώτη οκτάδα του τελικού στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο: Γιουκίκο Ινούι (Ιαπωνία) → 95,3667 βαθμοί
Μάρτα Φιέντινα (Ουκρανία) → 93,8000
Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΕΛΛΑΔΑ) → 91,7667
Λίντα Τσερούτι (Ιταλία) 90,9667
Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία) → 90,1333
Ιρις Τίο Κάσας (Ισπανία) → 89,7000
Ανίτα Αλβάρεζ (ΗΠΑ) → 87,6333
Εβ Πλανεϊς (Γαλλία) → 87,4667

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα