back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Εκρήξεις συγκλόνισαν νωρίτερα μία από τις πιο κεντρικές περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας, η οποία φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο αναφέρει σε μήνυμά του ότι “ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο και υπάρχει επιχείρηση διάσωσης κατοίκων και απομάκρυνσής τους από δύο κτίρια”. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού πρακτορείου, επλήγη ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι παγκόσμιες συνέπειές του βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των τριήμερων εργασιών της G7, που ξεκινούν σήμερα στη Βαυαρία. Οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών: Γαλλίας, Γερμανίας, ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Ιταλίας, Καναδά και Μ. Βρετανίας αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στην εμπόλεμη Ουκρανία, τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, και να αναζητήσουν λύσεις για την επαπειλούμενη επισιτιστική και ενεργειακή κρίση. Στις εργασίες της Συνόδου θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μετά από πρόσκληση του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Η Βρετανία είναι έτοιμη να εγγυηθεί επιπλέον δάνεια της Παγκόσμιας Τράπεζας προς την Ουκρανία, ύψους 525 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πριν από τη σύνοδο της G7.

Τη λήψη μονομερώς μέτρων για να αντικρούσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεψε την νομιμοποίηση του δικαιώματος στην άμβλωση, εξετάζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, ο Μπάιντεν αναζητεί λύσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και μονομερή εκτελεστικά διατάγματα. Διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος «σέβεται» τον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ και δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για διεύρυνση της σύνθεσής του.

Διαψεύδει η Αθήνα ότι ο ελληνικής καταγωγής μουσουλμάνος πολίτης Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα έχει οποιαδήποτε σχέση με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, μετά τις σχετικές αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης ότι έχει συλληφθεί και ανακρίνεται με την κατηγορία της κατασκοπείας. Ελληνικές διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ο Αμάρα αγνοείται εδώ και λίγες εβδομάδες και παρά τις ‘’επανειλημμένες και μετ’ επιτάσεως οχλήσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, οι τουρκικές αρχές ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση’’.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένα εκ των οποίων εκτιμάται ότι είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ εντοπίστηκε και το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν στην Αττική.

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν χθες βράδυ αστυνομικοί στα Εξάρχεια, στις οδούς Κωλέτη, Χαριλάου Τρικούπη και Μπουμπουλίνας. Οι δράστες έβαλαν και φωτιές, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές δύο αυτοκίνητα.

Πολλές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε η αναγκαστική θανάτωση χιμπατζή ο οποίος κατάφερε να βγει έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η απόφαση ελήφθη από τους υπευθύνους του Πάρκου, οι οποίοι εξηγούν σε ανακοίνωσή τους ότι δεν μπορούσαν να του κάνουν αναισθητική ένεση, καθώς λόγω του όγκου του θα χρειαζόταν 15 λεπτά για να τον πιάσει, με το χρόνο να κρίνεται ως απαγορευτικός για την ασφάλεια του κόσμου.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-1 σετ του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα και πανηγύρισε τον ένατο τίτλο καριέρας σε ΑΤΡ τουρνουά και πρώτη νίκη σε γήπεδο με γρασίδι.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα