back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Αρχίζει σήμερα η τριήμερη Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη με βασικό θέμα την ενίσχυση των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης έναντι της Ρωσίας. «Σκιές» στην ενδυναμωμένη- μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- ενότητα της βορειοατλαντικής συμμαχίας ρίχνει η επιμονή της Άγκυρας στο βέτο έναντι των αιτημάτων ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας.

Στην Ουκρανία, ο απολογισμός του πυραυλικού πλήγματος εναντίον εμπορικού κέντρου στην Κρεμεντσούκ αυξήθηκε στους δεκαέξι νεκρούς και τους 59 τραυματίες. Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ο τελικός, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Στις βαυαρικές Άλπεις, οι ηγέτες της G7 καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους το πλήγμα στο εμπορικό κέντρο, χαρακτηρίζοντάς το «έγκλημα πολέμου».

«Είναι μια από τις πιο αναίσχυντες τρομοκρατικές ενέργειες στην ευρωπαϊκή ιστορία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Μετά τη μία το μεσημέρι θα δημοσιοποιηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν επίσης να βρουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους. Εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί, θα λάβουν τους βαθμούς τους και με γραπτό μήνυμα SMS.

Δυσοίωνη εκτίμηση Μαγιορκίνη ότι σήμερα θα καταγραφούν περισσότερα από 20.000 κρούσματα κορονοιού. Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Αν υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ θα εξετάσουμε τη λήψη μέτρων, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εννέα χιλιάδες 64 νέα κρούσματα, 12 θανάτους και 97 διασωληνωμένους ασθενείς.

Πάνω από 3.400 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων κι ένας θάνατος αναφέρθηκαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα περισσότερα από κράτη της Ευρώπης. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, είπε πως το ξέσπασμα τον ανησυχεί, καλώντας σε επαγρύπνηση.

Τραγικός θάνατος για 55χρονο οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου στο λιμάνι Αθινιού της Σαντορίνης.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας συνεθλίβη στην προσπάθειά του να συνδέσει και να απομακρύνει ρυμούλκα φορτηγού μέσα από το γκαράζ του πλοίου Διονύσιος Σολωμός, καθώς λύθηκαν τα φρένα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του δυστυχήματος θα διερευνηθούν από την τοπική Λιμενική Αρχή.

Τετραπλασιάστηκαν φέτος οι καταγγελίες στον Συνήγορο του Καταναλωτή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με φόντο τις αυξήσεις στο ρεύμα και τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

“Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα στην προμήθεια ρεύματος. Εδώ και πάνω από ένα εξάμηνο παρατηρούνται φαινόμενα αδιαφάνειας, μη ενημέρωσης των καταναλωτών και υπέρογκες χρεώσεις” είπε στον Αθήνα 9.84 ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης.

Χαρακτήρισε σημαντική την τροπολογία για την αναστολή της ρήτρας, λέγοντας ότι “λύνουμε υποθέσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπήρχε συνεννόηση με τις εταιρείες, οι οποίες έκαναν ο,τι ήθελαν, γι’ αυτό κι ενημερώσαμε και τη Βουλή”.

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ρυμουλκό φορτηγού στο Τέξας, που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν έφηβοι, ενώ 4 παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία έχοντας τις αισθήσεις τους.

«Οι ασθενείς που είδαμε έκαιγαν, είχαν θερμοπληξία και δεν υπήρχε ίχνος νερού στο ρυμουλκό», ανέφερε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα