back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΚΕ.Σ.Ο – Μαζί για το Παιδί: 28.000 παπούτσια για “σταθερά βήματα” στη ζωή

Διαβάστε επίσης

Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και αλληλεγγύης άνοιξαν το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μοιράζοντας δεκάδες επώνυμα παπούτσια (TOMS) σε παιδιά ωφελούμενων οικογενειών του ΚΕ.Σ.Ο.,  που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στον φιλόξενο κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα και ησαν απροντες η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κα Ντόρα Πάλλη με συμπαραστάτες  Ολυμπιονίκες και βραβευμένους αθλητές.

Η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του ΚΕ.Σ.Ο.  κα Μαρία Τάταρη και η  Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. κα Μαίρη Πίνη  δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θερμά την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και την Εταιρεία TOMS για την πολύτιμη συνεργασία που έχουν ξεκινήσει, αλλά και την προσφορά των παπουτσιών στους μικρούς μας φίλους.

Το ΚΕ.Σ.Ο. συμμετέχει ενεργά στη  Δράση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μέσω της οποίας , μοιράζονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καινούρια παπούτσια σε παιδιά ευπαθών ομάδων, από τη Θράκη έως την Κρήτη . Στόχος της δράσης είναι τα «βήματα» για την ζωή των παιδιών αυτών, να είναι πρωτίστως σταθερά για τα ίδια, αλλά να αισθάνονται και οι οικογένειες τους ότι κάποιοι νοιάζονται έμπρακτα, με σκοπό να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους, να έχουν παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο, αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Φέτος το «Μαζί για το Παιδί» έχει προσφέρει 28.000 ζευγάρια παπούτσια σε περισσότερους από 200 φορείς, που στηρίζουν άπορα παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ το ΚΕ.Σ.Ο. πρόσφερε παπούτσια σε 70 παιδιά που προσήλθαν μαζί με τους κηδεμόνες τους. Η όλη δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One και προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια, για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια

 

με τη βοήθεια εθελοντών, αλλά και τη συμπαράσταση των εταιρειών TOMS, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, AEGEAN, ΔΕΔΔΗΕ, Hertz, Freedom Logistics, Aeromet, που συνδράμουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του έργου, σε όλη την Ελλάδα.

Μαριλένα Αναστασοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα