back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ονδούρα: Έξι μέλη συμμορίας σκοτώθηκαν σε «συμβάν» μέσα σε φυλακή

Διαβάστε επίσης

Έξι μέλη συμμορίας έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη βορειοδυτική Ονδούρα κατά τη διάρκεια «συμβάντος», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Εκτυλίχθηκε «συμβάν στο κέντρο κράτησης της Ιλάμα (Ελ Πόσο), στη Σάντα Μπάρμπαρα, όπου αναφέρθηκαν έξι θάνατοι φυλακισμένων», ανέφερε το υπουργείο Ασφάλειας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας ότι διενεργείται έρευνα για το τι συνέβη.

Ο Πέδρο Χοακίν Αμαδόρ, αρμόδιος για τις φυλακές στην κυβέρνηση της Ονδούρας, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως και οι έξι νεκροί ήταν μέλη της Barrio 18.

Ο διευθυντής της φυλακής Μαρόν Λάργκο εξήγησε σε μέσα ενημέρωσης της Ονδούρας ότι τα πτώματα βρέθηκαν να κείτονται στο δάπεδο, με τα εσώρουχα, σε κτίριο όπου βρίσκονταν μέλη της συμμορίας.

Τις τελευταίες ημέρες «δεν είχαμε τίποτα που θα μπορούσε να μας προειδοποιήσει. Η έκπληξη ήταν απόλυτη».

Στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα κρατούνται περίπου 1.600 άνθρωποι, κάπου 600 από τους οποίους ανήκουν στις τάξεις της συμμορίας Barrio 18.

Την 27η Ιανουαρίου, τέσσερα μέλη της συμμορίας σκοτώθηκαν και άλλα έντεκα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με άλλους κρατούμενους στη φυλακή Ελ Πορβενίρ, στις ακτές της Ονδούρας στην Καραϊβική.

Κάπου 22.000 άνθρωποι είναι έγκλειστοι σε μια τριανταριά φυλακές στην Ονδούρα, ορισμένες από τις οποίες χαρακτηρίζονται αληθινά «πανεπιστήμια» του εγκλήματος από τις ίδιες τις αρχές της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα