back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο Τόκιο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2025

Διαβάστε επίσης

Το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου επέλεξε το Τόκιο για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Τα μεγαλύτερα «αστέρια» του κλασικού αθλητισμού θα επιστρέφουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, τον τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του περασμένου έτους, τη χρονιά που η Ένωση Ομοσπονδιών Στίβου της χώρας (JAAF) θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της!

Το 2025, το Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει με φίλους του στίβου, που δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω περιορισμών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Οι άλλες υποψήφιες πόλεις για την ανάληψη της διοργάνωσης ήταν το Ναϊρόμπι, η Σιλεσία και η Σιγκαπούρη, οι οποίες θεωρήθηκαν αρκετά δυνατές και έμπειρες για να φιλοξενήσουν το τουρνουά.

Το Τόκιο συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία καθώς κρίθηκε ότι διαθέτει τη δυνατότητα για να διοργανώσει μια ισχυρή διοργάνωση, ενώ από πλευράς εσόδων εκτιμήθηκε ότι θα μπορέσει να επιφέρει μεγαλύτερα κέρδη στον Παγκόσμιο Οργανισμό.

Επίσης, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θεωρήθηκε ότι αποτελεί έναν προορισμό που μπορεί να ενισχύσει περισσότερο το διεθνές προφίλ του αθλήματος, ενώ διαθέτει και το κατάλληλο κλίμα.

Ο Πρόεδρος του World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, ευχαρίστησε όλες τις πόλεις που αφιέρωσαν χρόνο και προσπάθεια για να προετοιμάσουν τις προσφορές, δείχνοντας τη δέσμευσή τους στον στίβο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα