back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάχη με τις φωτιές σε πολλά μέτωπα δίνει και αυτό το βράδυ η πυροσβεστική, με τα κυριότερα να είναι αυτά της Λέσβου, του Εβρου και της Μεσσηνίας. Η καταστροφική πυρκαγιά στα Βατερά Λέσβου καίει, αυτή την ώρα, δασική έκταση σε μήκος 25 χιλιομέτρων και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για να μην περάσει στο χωριό Βρίσα. Για τρίτη μέρα παραδομένο στις φλόγες είναι το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Δραματική είναι η κατάσταση στο Σουφλί, καθώς οι φλόγες έχουν πλέον φτάσει κοντά στον οικισμό της Δαδιάς. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ που ασχολούνται με την προστασία των άγριων ζώων καθώς και ιδιώτες κτηνιάτρους, οργανώνει αποστολή στην περιοχή για τη δημιουργία σταθμού πρώτων βοηθειών για την άγρια πανίδα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στην Πύλο, στην περιοχή Ακριτοχώρι στη Μεσσηνία, όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Χρυσοκελλαριά. Οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι κάτοικοι μεταφέρονται στο διπλανό χωριό Χαρακοπιό.

Οι ρωσικοί πύραυλοι που έπληξαν σήμερα το λιμάνι της πόλης της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, προκάλεσαν τραυματισμούς ανθρώπων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι τραυματίες. “Αποτρόπαιη” χαρακτήρισε τη ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο Μπρίτζετ Μπρινκ και τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει. H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στην καταδίκη από τον ΟΗΕ της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης σήμερα στο λιμάνι της Οδησσού δηλώνοντας: “Είναι τρομερό που ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δεν καταδικάζει “απερίφραστα” επίσης τη δολοφονία των παιδιών στο Ντονμπάς από το καθεστώς του Κιέβου”. Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εκφράζοντας την “ανησυχία” της χώρας του για τα πλήγματα κατά του λιμανιού της Οδησσού, ανέφερε ότι η Ρωσία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στα πλήγματα κατά του ουκρανικού λιμανιού.

Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Σουηδός επιτετραμμένος στην ‘Άγκυρα για να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας στο οποίο τονίζεται η “έντονη αντίδραση” της Άγκυρας σε αυτό που αποκαλεί “τρομοκρατική προπαγάνδα” κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κουρδικής ομάδας στη Στοκχόλμη, ανέφεραν διπλωματικές πηγές, την ίδια ώρα που που η Σουηδία και η Φιλανδία αντιμετωπίζουν την αντίθεση της Τουρκίας στο αίτημα τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων κηρύχθηκε ως έκτακτη ανάγκη διεθνούς ανησυχίας για τη δημόσια υγεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), απευθύνοντας την ισχυρότερη έκκληση για δράση που μπορεί να κάνει ο οργανισμός. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει πλήξει 17.000 ανθρώπους σε 74 χώρες στον κόσμο, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού.

Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο σε όλη την Ελλάδα. Ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα βρίσκονται επτά κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες φιλίας σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Βοτανικό, Κολοκυνθού, Άγιο Ελευθέριο, Κυψέλη και Αμπελοκήπους.

Και ο καιρός…

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα