back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Η σημερινή συμφωνία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% θα οδηγήσει σε επαρκή εξοικονόμησή του για να ανταπεξέλθει η Ευρώπη έναν κανονικό χειμώνα, σε περίπτωση που οι ροές ρωσικού αερίου σταματήσουν εντελώς τον Ιούλιο, δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Κάντρι Σίμσον, μετά το πέρας του Συμβουλίου των 27 υπουργών ενέργειας.
«Η Ελλάδα πέτυχε την εξαίρεση που ζητούσε για τον υπολογισμό της μείωσης στην κατανάλωση δήλωσε ο υπ. Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενώ στην ίδια συνεδρίαση Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και Κύπρος δήλωσαν ότι στηρίζουν την ελληνική πρόταση για να ξεκινήσει η συζήτηση για ένα νέο πανευρωπαϊκό μοντέλο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η ΕΕ έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να αντιμετωπίσει την απειλή πλήρους διακοπής του αερίου από τον Πούτιν», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο η Gazprom έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 από 40% σε 20%, επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα.

Με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η διήμερη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σηματοδοτεί τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας και αναμένεται να επισφραγιστεί με την υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών στην Αθήνα, και με το έντονο ενδιαφέρον της σαουδαραβικής πλευράς για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τον πήχη των προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη, χαμήλωσε και πάλι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιώντας ότι ο υψηλός πληθωρισμός και ο πόλεμος στην Ουκρανία αυξάνουν τον κίνδυνο να βρεθεί στο χείλος της ύφεσης η παγκόσμια οικονομία, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη.
Η παγκόσμια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ το 2022 θα επιβραδυνθεί στο 3,2%, έναντι πρόβλεψης 3,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το οποίο μείωσε την πρόβλεψή και για την ανάπτυξη το 2023, από 3,6% τον Απρίλιο σε 2,9% σήμερα, επικαλούμενο τον αντίκτυπο της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

Σε ύφεσ οι φωτιές σε Μάνδρα και Χαϊδάρι Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθησαν μια 55χρονη και ένας άνδρας από την περιοχή του Νέου Πόντου, καθώς έκαψαν ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρο, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η φωτιά.

Για έκτο 24ωρο μαίνεται η φωτιά στη Δαδιά Εβρου. ΟΙ δυνάμεις πυρόσβεσης αυτή την ώρα επικεντρώνονται στο νοτιοδυτικό μέτωπο ανέφερε προ ολίγου ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Πρόσθεσε ότι η πυκνή δασική ύλη, οι συνεχείς αλλαγές του ανέμου, και η δυσκολία πρόσβασης στο δάσος καθώς πρόκειται για περιοχή NATURA, καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Αναφορικά με τη φωτιά στη Λέσβο ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι παρουσιάζει ακόμη πιο βελτιωμένη εικόνα καθώς υπάρχει μόνο ένα μικρό ενεργό μέτωπο ανατολικά της Βρίσας.

Πολύ υψηλός και αύριο ο κίνδυνος φωτιάς σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία.

Διακόσιοι εβδομήντα ένας ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 132 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς. Εκατόν τριάντα έξι χιλιάδες 77 τα νέα κρούσματα.

Πολιτική αντιπαράθεση μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης για απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του μέσω του προγράμματος παρακολούθησης Predator, κάτι για το οποίο, όπως είπε, ενημερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Το θέμα επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την ελληνική Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ευθύνες στον Πρωθυπουργό επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να απαντήσει η κυβέρνηση αν η ΕΥΠ έχει αγοράσει το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης τα τελευταία 3 χρόνια και αν έχει εμπλοκή σε παρακολουθήσεις προσώπων στη χώρα μας ζήτησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορικά με τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος σε ελικοδρόμιο των Σπάτων, με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα. Νωρίτερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες αφέθησαν ελεύθεροι ο χειριστής του ελικοπτέρου και δύο τεχνικοί εδάφους, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, καθώς νωρίτερα ανετράπη νταλίκα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Με υψηλότερο κόστος δανείζεται πλέον η Ιταλία, από την Ελλάδα στον απόηχο της παραίτησης του Μάριο Ντράγκι από τον πρωθυπουργικό θώκο. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία σε συνδυασμό με τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν την απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου στο 3,35%. Παράλληλα την περασμένη εβδομάδα το ΔΝΤ ανέφερε ότι η Ιταλία θα μπορούσε να βυθιστεί σε ύφεση αν μπλοκαριστεί το ρωσικό φυσικό αέριο.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα