back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένα δείχνουν σήμερα συνολικά τα μέτωπα φωτιάς που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. Χθες στην Αττική χτύπησε κόκκινος συναγερμός για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Μάνδρα αλλά και στο Χαϊδάρι.

 

«Η συμφωνία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% θα οδηγήσει σε επαρκή εξοικονόμησή για να ανταπεξέλθει η Ευρώπη σε έναν κανονικό χειμώνα, σε περίπτωση που οι ροές ρωσικού αερίου σταματήσουν εντελώς , δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Κάντρι Σίμσον, μετά το πέρας του Συμβουλίου των 27 υπουργών ενέργειας.

 

«Η Ελλάδα πέτυχε την εξαίρεση που ζητούσε για τον υπολογισμό της μείωσης στην κατανάλωση», ανέφερε ο υπ. Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και Κύπρος δήλωσαν ότι στηρίζουν την ελληνική πρόταση για να ξεκινήσει η συζήτηση για ένα νέο πανευρωπαϊκό μοντέλο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Σε περαιτέρω μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 από 40% σε 20%, θα προχωρήσει από σήμερα, όπως έχει ανακοινωθεί, η Gazprom επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα. Την ίδια ώρα η άνοδος που κατέγραψε μέσα σε μία ημέρα η τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασε τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

 

Η ρωσική οικονομία αναμένεται πλέον να υποστεί φέτος λιγότερο βαρύ αντίτιμο των διεθνών κυρώσεων απ’ ό,τι υπολογιζόταν, τόνισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αντιθέτως όπως αναφέρεται οι ευρωπαϊκές οικονομίες πλήττονται βαρύτερα από ό,τι προβλεπόταν.

 

Στο σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο Πρίγκιπας-Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, έκανε λόγο για συμφωνία διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της χώρας σας πολύ φθηνότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel pass για τις αιτήσεις επιδότησης έως 100 ευρώ στη βενζίνη για 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με το συνολικό κονδύλι να φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ.

 

Κλιμακώνει την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα καθώς όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλ χαμίντ Χαν «Abdulhamid Han» βγαίνει στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου. Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

 

Διακόσιοι εβδομήντα ένας ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 132 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 136.77 τα νέα κρούσματα.

Επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και αρωγής στην επαρχία Άμπρα, στις Φιλιππίνες κατ εντολή του Προέδρου Φέρντιναντ Μάρκο  μετά τον σεισμό 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νωρίτερα σήμερα. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη και σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα