back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε νέα αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες, προχώρησε όπως αναμενόταν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει ο πληθωρισμός κοντά στο στόχο του 2%. Η κεντρική τράπεζα επισημαίνει ότι ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, αντανακλώντας τις ανισορροπίες που προκάλεσε η πανδημία. Προειδοποίησε παράλληλα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί επιπρόσθετη ανοδική πίεση στις τιμές και επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.

Νέο ιστορικό υψηλό για την τιμή του αερίου, το οποίο εκτοξεύτηκε πάνω από τα 225 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για να μειωθεί στη συνέχεια στα 199 ευρώ. Η ρωσική Gazprom παρέχει στην Ευρώπη όσο περισσότερο αέριο είναι δυνατό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και πρόσθεσε πως τεχνικά θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό του αγωγού που οφείλονται στις κυρώσεις εμποδίζουν το ρωσικό κολοσσό να εξάγει περισσότερο.

Dιήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από αύριο η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ. Την Παρασκευή η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια. Εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, και πόλεμος στην Ουκρανία, θα τεθούν μεταξύ άλλων επί τάπητος στις συνομιλίες των δυο υπουργών. Ακολούθως η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Οριοθετημένο σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης στη Λέσβο εκτός από το βόρειο μέτωπο κοντά στο χωριό Βρίσα το οποίο δόθηκε εντολή για εκκένωση.
Καλή εικόνα και στο Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, όπου υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες.
Σε εξέλιξη και η φωτιά στη Βάλια Κάλντα στα Γρεβενά.
Από την περασμένη Παρασκευή, εννέα άτομα συνελήφθησαν για εμπρησμό είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια, ενώ την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν χίλιες 185 πυρκαγιές εκ των οποίων 345 δασικές και 840 αστικές.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Έβρο, Σαμοθράκη, Λέσβο και Χίο.

Στα κινητά τους τηλέφωνα μπορούν να έχουν οι πολίτες που το ΑΦΜ λήγει σε 1 τα νέα ψηφιακά αντίγραφα του Δελτίου Ταυτότητας και του Διπλώματος Οδήγησης.
«Ο πολίτης κερδίζει ευκολία, ασφάλεια, ταχύτητα», τόνισε κατά την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Στην εκδήλωση το παρών εκτός από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών και Υποδομών έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτό που γίνεται σήμερα δεν ήταν καθόλου δεδομένο πριν λίγα χρόνια» κάνοντας λόγο για «μια κατάκτηση της χώρας και όχι της κυβέρνησης που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια».
Περισσότερες λεπτομέρειες στο ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina.984

«Σε μία δημοκρατική κοινωνία και σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά παρακολούθησης», δήλωσε στη βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του, όπως διαπιστώθηκε από ειδική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για άμεση σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών, χαρακτηρίζοντάς το «μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Την Κύπρο επισκέπτεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Για περιστατικό παρενόχλησης ναυαγοσωστικού σκάφους του από περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής στο Φαρμακονήσι κάνει λόγο με σημερινή ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, που δίνει και σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα.

Στην καταγγελία ότι το 20% των καυσίμων στη χώρα μας είναι λαθραίο ή νοθευμένο, προέβη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝ.ΒΕ.Θ), Θέμης Κιουρτζής.
Εξήγησε ότι το κόστος κυρίως λόγω διαφυγής των φόρων, υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 700 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς να αποκλείεται να αγγίζει και το ένα δισ. ευρώ. Έσοδα που αν κατέληγαν στα δημόσια ταμεία, υποστήριξε, θα μπορούσαν να μειωθούν φόροι, προς όφελος των καταναλωτών.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε δύο πόλεις της νότιας Σομαλίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Στο ημίχρονο του αγώνα ρεβάνς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ ο Άρης προηγείται με 0-1 της Γκόμελ από τη Λευκορωσία.

Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε η εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

31 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα