back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έως την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλαδικές 2022

Διαβάστε επίσης

Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τις φετινές πανελλήνιες διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι «τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη  Αυγούστου» και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται «με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό».

Ο υποψήφιος μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ώθησε τους μαθητές να προσπαθήσουν περισσότερο και, όπως είπε, αυτό θα φανεί και στα αποτελέσματα.

Η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ενώ αναφορικά με τους διορισμούς στην εκπαίδευση, σημείωσε ότι αυτοί αγγίζουν τις 25.000 την τριετία 2020-2022.

Υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα που αφορά 8.586 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα