18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες για παιδιά 6-14 ετών

Διαβάστε επίσης

Ένα πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής για τα παιδιά οικογενειών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), εγκαινιάζεται από τον δήμο, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα, που έχει διάρκεια τρεις εβδομάδες -από 17 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου- υλοποιείται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. σε συνεργασία με το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Αθήνας στο πρόγραμμα της UNICEF «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά», με στόχο την αναπροσαρμογή των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας στις ανάγκες των παιδιών και των εφήβων.

Τα ραντεβού του Κοινωνικού Οδοντιατρείου θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών.

«Η φροντίδα των παιδιών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνικής μας πολιτικής. Η πρωτοβουλία αυτή, μέσω του κοινωνικού οδοντιατρείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. υπογραμμίζει τη διαρκή προσπάθειά μας να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τις ευάλωτες οικογένειες της πόλης. Δε θα επιτρέψουμε κανείς να μείνει πίσω», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Προωθώντας το μήνυμα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας του στόματος στις νέες ηλικίες, η οδοντίατρος της δομής θα υποδέχεται καθημερινά, παιδιά, οικονομικά ευάλωτων οικογενειών που εξυπηρετούνται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α., προσφέροντάς τους δωρεάν στοματικούς ελέγχους και οδοντιατρικές εργασίες, όπως φθοριώσεις ή προληπτικά σφραγίσματα.

Μετά την εξέταση και τις απαραίτητες οδοντιατρικές πράξεις, οι γονείς θα ενημερώνονται για την στοματική κατάσταση των παιδιών και τις ενέργειες που προτείνεται να ακολουθήσουν. Παράλληλα, θα παρέχονται συμβουλές στα παιδιά για τους κανόνες βουρτσίσματος και τις συνήθειες που συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας.

Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο στεγάζεται στο κεντρικό κτίριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (Πειραιώς 35) και παρέχει οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που καθώς δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμη και τα στοιχειώδη αγαθά, παραμελούν τη στοματική τους υγεία. Προσφέρει πλήρη οδοντοστοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος.

Οι οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στα προγράμματα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία για να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο: 210 5246516.

Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα