back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την τοποθεσία της πρώτης αποστολής του 4ου γεωτρύπανου της Τουρκίας, Αμπντούλ χαμίτ Χαν, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα εκδόθηκε και η Τουρκική NAVTEX. Πρόκειται σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο για την περιοχή – ανοιχτά του Γκαζί Πασά- των τουρκικών ακτών της Αττάλειας. Η περιοχή που θα κινηθεί το γεωτρύπανο, είναι βόρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το πλοίο θα βρίσκεται στην περιοχή μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών έχει σημειώσει πρόοδο στο θέμα των υποκλοπών καθώς έχει ήδη τα πρώτα ευρήματα από την έρευνα της που συνεχίζεται αναφορικά με την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλιστα η ΑΔΑΕ σημειώνει ότι είναι έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή των Ελλήνων για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του απορρήτου των επικοινωνιών.

«Την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και τη θωράκιση της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών»…«με αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους θεσμούς» ζήτησε με παρέμβαση της η ΠτΔ Κατερίνα Σακκελαροπουλου.

Οποιαδήποτε απόπειρα των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να έχουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη, δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Ανίτα Χίπερ. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές των κρατών-μελών να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών

Πρόσκληση προς τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 22 Αυγούστου απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στη μια μετα το μεσημέρι , αναμένεται να συζητηθούν τόσο το χθεσινό αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια «για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ» όσο και το σημερινό αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Στη φυλακή οδηγείται μετά το τέλος της απολογίας του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο νεαρός Πακιστανικής καταγωγής ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι πριν από εννέα ημέρες. Ο δράστης απολογούμενος, κατά πληροφορίες, επιχείρησε να δικαιολογήσει την εγκληματική του πράξη προσδίδοντας σε αυτή κίνητρα θρησκευτικού χαρακτήρα.

Μειωμένοι κατά 18% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου οι θάνατοι από κορονοϊό, το τελευταίο επταήμερο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Συνολικά 314εις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Σε 41 ανέρχονται πλέον -από τα τέλη Ιουνίου- τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου καθώς άλλοι 16 ασθενείς προστέθηκαν στη λίστα και μάλιστα χρειάστηκε όλοι να νοσηλευθούν . Λόγω επιπλοκών από τη νόσο, οι 5 εκ των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 27χρονο ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο νεαρός άντρας νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ χωρίς να υπάρχει ανησυχία για τη ζωή του.

Σε εξέλιξη πυρκαγιές πλησίον της Ε.Ο. Πύργου – Ολυμπίας, στον Πύργο Ηλείας, στον Προφήτη Ηλία Ζηρού Πρέβεζας, στο Πετρωτό του Δομοκού Φθιώτιδας και στη Σαμοθρακη σε δύσβατη περιοχή.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «παράλογη» την έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τις δυτικές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους στους Ρώσους επισκέπτες για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας. Σε συνέντευξή του στην Washington Post αυτή την εβδομάδα, ο Ζελένσκι τόνισε ότι πιστεύει ότι «οι πιο σημαντικές κυρώσεις είναι να κλείσουν τα σύνορα, επειδή οι Ρώσοι βρίσκονται σε διαδικασία κατάληψης εδαφών από άλλη χώρα».

Την Παρασκευή 12 του μήνα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου με ελεύθερη είσοδο από τις 8 έως τις 11 και μισή το βραδυ.

Σε μία ώρα, η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει την Ισπανία στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ενόψει του Eurobasket 2022.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμοί Κελσίου.

34 βαθμοί αυτή την ώρα στη Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα