back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο θα προσέλθει αργότερα το πρωί ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου προκειμένου ναγια να καταθέσει για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Ο κ. Ντογιάκος διενεργεί ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Στις 16 Αυγούστου έχει κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, οι καταγγελίες του οποίου αποτελούν και αντικείμενο αυτοτελούς εισαγγελικής έρευνας.

Να έρθουν όλα στο φως «εδώ και τώρα» ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει ως «αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση» για την κυβέρνηση, το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, να δοθεί ο φάκελος της παρακολούθησής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και την άρση της αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

“Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να μπεί σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ, που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά να διαβιβαστεί άμεσα «το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Απάντηση στη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με καθημερινές δηλώσεις του, ο κ. Ανδρουλάκης «επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος».

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου, κοντά σε κατασκηνώσεις, οι οποίες ωστόσο δεν απειλούνται. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει συμπαγές δάσος στην περιοχή Λεύκη και είναι ορατή από την παραλία της Ποταμιάς. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τραυματίστηκαν δύο εθελοντές. Επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας. Με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 50χρονος που συνελήφθη ως δράστης της επίθεσης της 49χρονης πρώην συζύγου του με χημικό υγρό στην Καλαμάτα. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο. Δέχθηκε την επίθεση την ώρα που πήγαινε να ανοίξει την πόρτα της επιχείρησης όπου εργάζεται, με τον δράστη να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή ,αλλά λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη.

Ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας δήλωσε χθες ότι το Κίεβο πρέπει να τελειώσει τον πόλεμο με τη Ρωσία προτού έρθει ο χειμώνας. Σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε ο Αντρίι Γιέρμακ στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει τις ενεργειακές υποδομές και τα συστήματα θέρμανσης.

Εν τω μεταξύ ο Ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τεθωρακισμένο όχημα το οποίο φέρει δύο αντιαεροπορικά πυροβόλα τύπου Gepard με αεροπορικό πλήγμα στη νότια Ουκρανία.

Το πρώτο πλοίο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά έδεσε χθες στο λιμάνι της Μερσίνας, στην Τουρκία, σύμφωνα με ιστοσελίδες παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας, και το φορτίο του βρήκε νέο αγοραστή, μετέδωσε ειδησεογραφικός ιστότοπος.

Το φορτηγό πλοίο Razoni, με σημαία Σιέρα Λεόνε, αναχώρησε την 1η Αυγούστου από το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα με 26.000 τόνους καλαμποκιού

Η δημοτική αρχή της Γιγού, πόλης 1,9 εκατ. κατοίκων, στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ της Κίνας, ανακοίνωσε πως επιβάλει από σήμερα τριήμερο lockdown εξαιτίας εστίας του νέου κορoνοϊού καθώς σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 2.166 κρούσματα Govid 19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ηγετικό στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε, όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί αφού περικυκλώθηκε από κυβερνητικά στρατεύματα στη νότια Συρία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Βρετανός υπήκοος ο οποίος κατηγορείται ότι υπήρξε μέλος πυρήνα απαγωγέων και δολοφόνων της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γνωστού με την ονομασία «Beatles», συνελήφθη χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το στρατιωτικό καθεστώς στο Μαλί κήρυξε χθες Τετάρτη τριήμερο εθνικό πένθος αφού επιβεβαίωσε τον θάνατο την Κυριακή 42 στρατιωτικών σε επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Και ο καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια τμήματα αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ι 3 με4 Μποφόρ και στα ανατολικά 5.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα