back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Το Ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης ,προβλέπει σύμφωνα με το Reuters , ότι η μέση τιμή του εξαγόμενου φυσικού αερίου της χώρας ,θα υπερδιπλασιαστεί φέτος, φθάνοντας τα 730 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, προτού μειωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2025, καθώς θα μειωθούν οι εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω αγωγών.

Μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταποκριθούν οι χώρες μέλη της ΕΕ στο δύσκολο χειμώνα που αναμένεται, με δεδομένα τα εμπόδια που έχει θέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας παρουσίασε με ανάρτησή της στο τουίτερ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν “αν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαμηλώσουν τη θέρμανσή τους τον χειμώνα κατά 1 βαθμό Κελσίου, τότε αυτό θα βοηθήσει την Ένωση να εξοικονομήσει περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα χρόνο”.

Οργάνωση και μετακίνηση μεταναστών προς τη χώρα μας δια της βίας μέσω του Έβρου, βλέπουν οι ελληνικές Αρχές από την Τουρκική στρατοχωροφυλακή, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των 38 μεταναστών που μετακινήθηκαν από νησίδα της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια και διασώθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές.

Για μια ακόμη «προσπάθεια της Τουρκίας εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού», κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει, με ανακοίνωσή του, το πρόσφατο περιστατικό «που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα».

«Απέναντι σε αυτή τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, και όχι προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης», υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ .

Εν τω μεταξύ,

Διευκρινίσεις για το καθεστώς κυριαρχίας της νησίδας στον Έβρο, όπου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες βίωσαν δράμα 24ωρων, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «η νησίδα αυτή φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ως ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου».

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για τον καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Από αύριο ανοίγει επτά κλιματιζόμενους χώρους στις Λέσχες Φιλίας, που θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Στα δημοτικά ιατρεία ενεργοποιείται η “Γραμμή Βοήθειας” που θα παρέχει συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες, ενώ οι ομάδες του street work του ΚΥΑΔΑ θα ενημερώνουν και θα βοηθούν τους αστέγους.

Σε εισοδηματικό και ασφαλιστικό γρίφο εξελίσσεται το ζήτημα των μισθών, καθώς -σύμφωνα με ειδικούς- η πολυετής καθήλωσή τους, η ευέλικτη εργασία και η ανεργία στερούν πολύτιμους πόρους από το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, ένας στους τρεις εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει μηνιαίο μισθό 329 € καθαρά. Στα 820 € καθαρά περιορίζεται ο μέσος μισθός.

Οι μισθωτοί χάνουν ένα δις € ετησίως από τη στέρηση τριετιών-επιδομάτων που ισχύει από το 2012, ενώ στα 2 δισεκατομμύρια ανέρχονται οι απώλειες για τα ταμεία.

Την τελευταία του πνοή άφησε -σε ηλικία 81 ετών- ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης Βόλφγκανγκ Πέτερσεν, έπειτα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Γεννημένος στο Έμντεν της Γερμανίας, ο Πέτερσεν μετά την επιτυχία του «Υποβρυχίου» ,ταινία που προτάθηκε για δύο βραβεία Όσκαρ, σκηνοθεσίας και σεναρίου, μετοίκισε στην Αμερική, όπου και διέπρεψε.

Ένταση στη Γερμανία και θύελλα επικρίσεων προκάλεσε η δήλωση του Μαχμούτ Αμπάς ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει “50 ολοκαυτώματα” με θύματα Παλαιστινίους από το 1947 ως σήμερα. Η αναφορά αυτή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής έγινε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο, και έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ΜΜΕ, που επικρίνουν κυρίως το γεγονός ότι ο κ. Σολτς δεν απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά και από τον ίδιο τον καγκελάριο, ο οποίος εξέφρασε αργότερα τον εκνευρισμό του.

Οταν ο Παλαιστίνιος ηγέτης αναφέρθηκε σε «σύστημα απαρτχάιντ» από το Ισραήλ, ο κ. Σολτς απάντησε ότι δεν υιοθετεί τον όρο «απαρτχάιντ» και δεν θεωρεί ότι περιγράφεται έτσι η κατάσταση, ενώ τάχθηκε και κατά της πλήρους ένταξης των Παλαιστινίων στα Ηνωμένων Έθνη, όπου σήμερα έχουν καθεστώς παρατηρητή.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του Μίλτου Τεντόγλου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο σε ένα ακόμη μετάλλιο ελπίζει η Ελλάδα που θα παρακολουθήσει στις 9 την προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη ,στο άλμα επί κοντώ.

Στη Ρώμη και στο 36ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου διεξάγονται εννέα τελικοί. Σε αυτούς θα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ελληνικές συμμετοχές .

Ο Απόστολος Χρήστου θα διεκδικήσει στις 19:10 με αξιώσεις ακόμη ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά στα 100μ. ύπτιο .

Το τρίτο διαδοχικό του ευρωπαϊκό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο κυνηγάει αυτή την ώρα ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ενώ ο Ανδρέας Βαζαίος στις 19:37 θα βρεθεί στην εκκίνηση του τελικού των 200μ. μικτή ατομική.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα