back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Αυγουστιάτικος καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα το επόμενο τριήμερο, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν την Παρασκευή και το Σάββατο έως και τους 42° βαθμούς Κελσίου.

Επτά κλιματιζόμενοι χώροι στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργούν από αύριο ,από τις οκτώ το πρωί έως τις 8 το βράδυ ,για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στα δημοτικά ιατρεία ενεργοποιείται η “Γραμμή Βοήθειας” που θα παρέχει συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες, ενώ οι ομάδες του street work του ΚΥΑΔΑ θα ενημερώνουν και θα βοηθούν τους αστέγους.

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ζητά από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, και ειδικά εκείνοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, χάρισε μία ακόμα σπουδαία διάκριση στη χώρα μας κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο, με επίδοση 4.75μ.

Είναι το τρίτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στη διοργάνωση μετά τα χρυσά μετάλλια των Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου.

Στην ουκρανική πόλη Λβιβ βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ,ενόψει της τριμερούς συνάντησης αύριο -στις δώδεκα το μεσημέρι- με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, θα συζητηθεί η προοπτική εξεύρεσης διπλωματικής λύσης ,για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν επίσης οι εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας που ξανάρχισαν στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών ,ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ ο Γκουτέρες θα συζητήσει -μεταξύ άλλων- με τον Ζελένσκι το ζήτημα της ασφάλειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Η Ρωσία προβλέπει ότι η μέση τιμή του εξαγόμενου φυσικού αερίου της φέτος θα υπερδιπλασιαστεί, φθάνοντας τα 730 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Η αύξηση αυτή, εκτιμά η Μόσχα ,θα καταγραφεί προτού η μέση τιμή μειωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2025, καθώς θα μειωθούν οι εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω αγωγών.

«Χαμηλώστε κατά ένα βαθμό τη θερμοκρασία τον χειμώνα ,για να εξοικονομήσουμε 7% ενέργειας για ένα χρόνο» προτρέπει τους πολίτες της ΕΕ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , παρουσιάζοντας μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν ,προκειμένου να ανταποκριθούν οι χώρες -μέλη της Ενωσης στο δύσκολο χειμώνα, που αναμένεται, με δεδομένα τα εμπόδια που έχει θέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οργάνωση και μετακίνηση μεταναστών προς τη χώρα μας δια της βίας μέσω του Έβρου, βλέπουν οι ελληνικές Αρχές από την Τουρκική στρατο-χωροφυλακή, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των 38 μεταναστών ,που μετακινήθηκαν από νησίδα της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια, και διασώθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές.

“Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει : “απέναντι σε αυτή τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης”.

Εν τω μεταξύ,

Διευκρινίσεις για το καθεστώς κυριαρχίας της νησίδας στον Έβρο, «όπου διαδραματίσθηκε το πρόσφατο δράμα με τους 38 πρόσφυγες” ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «η νησίδα αυτή φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ως ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου».

Ξεκινά στις δώδεκα το μεσημέρι, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων, για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων για το τρέχον έτος. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται έως τις 25 Αυγούστου

Μεγάλα κοπάδια αγριόχοιρων αποτελούν πλέον συνηθισμένο θέματα σε ορισμένες ισπανικές πόλεις και οι αρχές προειδοποιούν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο να τα θανατώσουν ,καθώς συνιστούν απειλή για τους ανθρώπους, αφού έχουν συνηθίσει τόσο πολύ να βρίσκουν την τροφή τους στους κάδους των απορριμμάτων ,που είναι αδύνατον να επιστρέψουν στη φύση.

Πρόσφατα, ένα κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραύματα, όταν δέχτηκε επίθεση από ένα αγριογούρουνο στο θέρετρο Καντάκες, στα βορειοανατολικά της Βαρκελώνης. Μόνο πέρυσι στη Βαρκελώνη αναφέρθηκαν χίλια διακόσια συμβάντα με αγριογούρουνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα