back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεραμέως: Δεν μπορεί να δίνεται απαλλαγή από τα θρησκευτικά σε χριστιανούς ορθόδοξους μαθητές

Διαβάστε επίσης

Οι ορθόδοξοι μαθητές δεν θα μπορούν να πάρουν απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως εξήγησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η Αρχή μπορεί να λέει ότι η απαλλαγή μπορεί να δίνεται στον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ωστόσο «το ΣτΕ, το οποίο είναι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, έχει βγάλει τέσσερις αποφάσεις, στις οποίες λέει ξεκάθαρα ότι η απαλλαγή μπορεί να δίνεται μόνο τουςάθεους και σε αυτούς από άλλα θρησκεύματα».

«Δεν μπορεί να δίνεται σε όσους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η πολιτεία οφείλει να συμμορφωθεί με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες πάντως το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο και εάν τελικά δεν δίνεται η δυνατότητα και στους ορθόδοξους μαθητές να ζητήσουν απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών για οποιοδήποτε λόγο, αναμένονται και πάλι προσφυγές στη δικαιοσύνη από οικογένειες που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθούν το μάθημα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα