back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δ. Βερβεσός: Σχέδιο τρομοκράτησης και περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων

Διαβάστε επίσης

Αναίτια επίθεση και κακομεταχείριση από άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια καταγγέλλουν δύο δικηγόροι, με τον πρόεδρο τού Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρη Βερβεσό να στέλνει επιστολή στον αρμόδιο υπουργό και να διατάσσεται προκαταρκτική διοικητική έρευνα για τα καταγγελλόμενα.

Όπως επισημαίνουν οι δύο δικηγόροι είχαν μόλις βγει από μαγαζί, όταν αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο. Όπως υποστηρίζουν ακολούθησε καυγάς και καταγγέλλεται πως αστυνομικός άρπαξε τον έναν δικηγόρο και του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Μετά την άφιξή τους στο Α.Τ. Εξαρχείων, όπως καταγγέλλουν,  οδήγησαν τον έναν σε σκοτεινό χώρο και του ζήτησαν να βγάλει τα ρούχα του.

«Όλα αυτά που συνέβησαν δεν συνάδουν με ευνοούμενο κράτος. Πρόκειται για ένα συντονισμένο σχέδιο. ‘Οποιος περνάει από τα Εξάρχεια κηρύσσεται αμέσως ύποπτος, ένοχος ή εγκληματίας» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Βερβεσό πρόκειται για «ένα  συνολικό σχέδιο τρομοκράτησης και περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο μιας επιχείρησης “νόμος και τάξη” η οποία γίνεται για να συσπειρώσει, πριν τις εκλογές, συγκεκριμένα πολιτικά αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος. Θεωρώ ότι εκεί προσπαθούμε να δείξουμε και κάτι παραπάνω διότι έχουμε προφανώς δημοσκοπικά, διαρροές προς τα δεξιά μας». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα