back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Να σταματήσει ο μηδενισμός και ο λαϊκισμός για τα σχολεία της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Για κριτική που ρέπει προς τον μηδενισμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στα σχόλια της δημοτικής αντιπολίτευσης σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται και λειτουργούν τα σχολεία της πρωτεύουσας.

Ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ευχήθηκε “καλή αρχή” σε όλους τους μαθητές αλλά και σε όλους όσοι θα εργαστούν από την πλευρά του δήμου για το νέο σχολικό έτος, απάντησε στην αντιπολίτευση για τα όσα καταλόγισε στην Δημοτική Αρχή επισημαίνοντας ότι ο ίδιος εισέπραξε μια κριτική που ρέπει προς τον μηδενισμό καθώς όλοι γνωρίζουν ότι υπήρξε μια καθυστέρηση και δέκα ετών σε ότι αφορά την συντήρηση των σχολικών κτιρίων την οποία η παρούσα δημοτική έχει κληθεί και την αντιμετωπίζει.

Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα αναγνώριζε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης υπογραμμίζοντας ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που τα σχολεία διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό καθαριστριών και φυλάκων που είχαν ποτέ αφού οι τομείς αυτοί αποτελούν προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Στην συνέχεια της τοποθέτησης του ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε την αντιπολίτευση να μην κάνει “επιστημονικό λαϊκισμό” θυμίζοντας της τα όσα έλεγε πέρυσι και αντιδρούσε που η Δημοτική Αρχή εφάρμοσε για πρώτη φορά την προσχολική εκπαίδευση και φέτος 1.200 παιδιά μπορούν να πηγαίνουν σχολείο, αντί σε παιδικούς σταθμού.

Προσλήψεις στην καθαριότητα και τη φύλαξη ζητά η αντιπολίτευση

Ελλειπές προσωπικό στους τομείς του καθαρισμού και της φύλαξης των σχολείων του Δήμου Αθηναίων καταγγέλλει την ίδια ώρα η αντιπολίτευση. “Σε 389 σχολικές μονάδες υπάρχουν 584 καθαρίστριες. Ούτε καν δύο καθαρίστριες σε κάθε σχολική μονάδα” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Ανοιχτή Πόλη σημειώνοντας ωστόσο τις προσπάθειες της διοίκησης του δήμου για περισσότερες προσλήψεις.

“Υπάρχουν ελλείψεις και στη φύλαξη των σχολείων. Οι εργαζόμενοι στη φύλαξη των σχολείων είναι μόλις 216″ είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων τόνισε ότι έχει υπάρξει μία εργολαβία που αφορά μόλις τρία σχολεία και αυτή ξεκίνησε – όπως τόνισε- από την προηγούμενη δημοτική διοίκηση το 2016. ” Έχουν ενταχθεί άλλα επτά σχολεία για την ενεργειακή αναβάθμιση όμως αυτό δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος του προβλήματος” υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Επικαιροποιημένη ενημέρωση για την κατάσταση των σχολείων και για το θέμα της 2χρόνης προσχολικής εκπαίδευσης ζήτησε ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αθήνα Είσαι Εσύ. ” Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την πρόεδρο του Βρεφοκομείου να παρουσιάσει τα στοιχεία για το πόσα παιδιά έχουν εγγραφεί σε παιδικούς σταθμούς και πόσα έμειναν απέξω” ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γερουλάνος.

Για σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις στην υποδομή αλλά και την καθαριότητα έκανε λόγο ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση. ” Κυρίως στη β’βάθμια εκπαίδευση τα προβλήματα του κόβιντ είναι εδώ και η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας. Αυτό δεν αφορά τον δήμο; Δεν αφορά τον δήμο ότι η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να αγοράσει βασικά σχολικά είδη;

Δεν μπορεί ο δήμος να πληρώνει ενεργειακούς φόρους, ΦΠΑ, τα σχολεία να πληρώνουν ΦΠΑ και οι εφοπλιστές να μην πληρώνουν για τις πισίνες τους;” ανέφερε ο κ. Σοφιανός.

Γιώργος ΜανουσακάκηςΜάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα