back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Προς επιβολή πλαφόν στις τιμές καυσόξυλων και πέλλετ – Λίστες αναμονής για ξυλόσομπες

Διαβάστε επίσης

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφουν φέτος οι τιμές σε καυσόξυλα και πέλλετ ενώ λίστες αναμονής για παράδοση των καύσιμων υλικών καταγράφεται στην αγορά καθώς σημαντική μερίδα καταναλωτών στρέφεται στα καυσόξυλα λόγω των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου και του ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι τιμές των καυσόξυλων στην Αττική κατέγραψαν αύξηση 30% σκαρφαλώνοντας στα 130 ευρώ /κ.μ από 100 ευρώ /κ.μ που ήταν πέρυσι.

Στη βόρεια Ελλάδα η αύξηση εκτινάχθηκε στο 60% σε σχέση με πέρυσι με τις τιμές να διαμορφώνονται μεταξύ 120 ευρώ και 130 ευρώ/κ.μ από 75 ευρώ -85 ευρώ κ.μ που ήταν πέρυσι.

Οι τιμές των πέλλετ -καλής ποιότητας- φέτος αυξήθηκαν κατά 100% δηλαδή η τιμή τους διαμορφώθηκε στα 500 -600 ευρώ/τόνο από 240-270 ευρώ /τόνο που ήταν πέρυσι.
Με δεδομένη την ραγδαία αύξηση των τιμών το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στην επιβολή πλαφόν στις τιμές καυσόξυλων και πέλλετ, όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως έχει συγκαλέσει για αυτή την εβδομάδα σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς. «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία» τόνισε.

Λίστες αναμονής για ξυλόσομπες

Τι κι αν στους περισσότερους η χρήση ξυλόσομπας αποτελεί μια παιδική ανάμνηση απο το χωριό, ελέω ενεργειακής κρίσης καταγράφεται στροφή των νοικοκυριών σε παραδοσιακούς τρόπους θέρμανσης .

Το τελευταίο διάστημα «άνθιση» γνωρίζουν οι παραδοσιακές ξυλόσομπες εν μέσω ενεργειακής κρίσης, η οποία φαίνεται να σπρώχνει μανιωδώς τους καταναλωτές να αναθεωρήσουν τον οικιακό τρόπο θέρμανσης. Ο πανικός των πολιτών ενόψει του δύσκολου χειμώνα είχε ως αποτέλεσμα την εξάντληση των αποθεμάτων σε πολλές επιχειρήσεις τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας , δημιουργώντας λίστες αναμονής παραγγελιών που φτάνουν έως και τις τρεις εβδομάδες.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα