back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ευρωμπάσκετ: Δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά βρίσκουν κάτοχο

Διαβάστε επίσης

Δύο εισιτήρια απομένουν για να συμπληρωθεί το παζλ του φετινού Ευρωμπάσκετ, με τα ημιτελικά να περιμένουν τους νικητές από τα ζευγάρια Γαλλία-Ιταλία και Σλοβενία-Πολωνία.

Ήδη οι Ισπανία και Γερμανία έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα ημιτελικά και θα μονομαχήσουν για μία θέση στον τελικό, περιμένοντας πλέον τις άλλες δύο. Τα εναπομείναντα δύο εισιτήρια θα διεκδικήσουν Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία και Πολωνία, με τους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη (14/9).

Το ζευγάρι που ανοίγει το πρόγραμμα της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία (18:15, ΕΡΤ1). Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν περίμεναν να σχηματιστεί η συγκεκριμένη δυάδα στους «8». Εντούτοις, η «σκουάντρα ατζούρα» με την… τρέλα του Τζανμάρκο Ποτσέκο και το πάθος των διεθνών της, η εθνική ομάδα της Ιταλίας έκανε το «κόλπο γκρόσο», ανέτρεψε τα προγνωστικά και νίκησε 94-86 τη Σερβία για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Από την άλλη, η Γαλλία παραλίγο να «πληρώσει» τον ρόλο του φαβορί. Στους «16» βρήκε μπροστά της την Τουρκία και λίγο έλειψε να την… πατήσει. Όμως, έπειτα από ένα πολύ δυνατό «θρίλερ», οι παίκτες του Βενσάν Κολέ πήραν την πρόκριση επικρατώντας με 87-86.

Το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για τα ημιτελικά θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στη Σλοβενία και την Πολωνία. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 21:30 ώρα Ελλάδας (ΕΡΤ1). Η ομάδα του Αλεξάνταρ Σέκουλιτς θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα της και στη διοργάνωση αυτήτην καθοδηγεί το αστέρι της που δεν είναι άλλο από τον Λούκα Ντόντσιτς. Στη φάση των «16» η Σλοβενία αντιμετώπισε το Βέλγιο. Για τρία δεκάλεπτα δυσκολεύτηκε αλλά στο τέταρτο πάτησε το… γκάζι και επικράτησε 88-72.

Η Πολωνία αντιμετώπισε στους «16» την Ουκρανία και έπειτα από ένα μεγάλο ντέρμπι με αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ, οι Πολωνοί κατάφεραν να πάρουν τη νίκη 94-86 και να προκριθούν στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά μετά το 1997.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα