back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

CNN: Η ρωσική επιστράτευση δεν θα αναστρέψει το σκηνικό ήττας στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

“Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να καλεί στα όπλα όσα στρατεύματα θέλει ωστόσο η Ρωσία δεν έχει κανέναν τρόπο να προσφέρει στα στρατεύματα αυτά την εκπαίδευση και τα όπλα που χρειάζονται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία”  σημειώνεται στην η ανάλυση του CNN με την οποία  αποκωδικοποιούνται οι  επιπτώσεις που θα έχει στο ουκρανικό μέτωπο η επιστράτευση εφέδρων στην Ρωσία .

“Το πιο πιθανό, αναφέρει η ανάλυση, είναι τα νέα στρατεύματα να καταλήξουν αντιμέτωπα στα ουκρανικά όπλα στην πρώτη γραμμή και να γίνουν τα νέα θύματα στην εισβολή κατά την οποία ο ρωσικός στρατός αποτυγχάνει σε κάθε πτυχή του σύγχρονου πολέμου.”

«Ο ρωσικός στρατός δεν είναι επί του παρόντος εξοπλισμένος για να αναπτύξει γρήγορα και αποτελεσματικά 300.000 εφέδρους», δήλωσε Αλεξ Λόρντ ειδικός αναλυτής για την Ευρώπη και την Ευρασία στην εταιρεία στρατηγικής ανάλυσης Sibylline του Λονδίνου.

«Η Ρωσία αγωνίζεται ήδη να εξοπλίσει αποτελεσματικά τις επαγγελματικές της δυνάμεις στην Ουκρανία, μετά από σημαντικές απώλειες εξοπλισμού κατά τη διάρκεια του πολέμου» σημειώνει ο αναλυτής και προσθέτει ότι τώρα τα προβλήματα της θα αυξηθούν καθώς η πρόσφατη ουκρανική επίθεση, κατά την οποία το Κίεβο ανακατέλαβε χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εδάφους, είχε σημαντικό αντίκτυπο στο πόλεμο που εξελίσσεται.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι η ανάλυση των δυτικών εμπειρογνωμόνων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία είχε απωλέσει το 50% έως 90% της δύναμής της σε ορισμένες μονάδες λόγω αυτής της ουκρανικής επίθεσης με εκατοντάδες υπερσύγχρονα τεθωρακισμένα που έλαβε ως στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση

Σύμφωνα με τον ιστότοπο  Oryx οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερα από 6.300 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 1.168 τανκς, από την έναρξη των μαχών.

«Στην πράξη, δεν έχουν αρκετό σύγχρονο εξοπλισμό για τόσα πολλά νέα στρατεύματα» σημειώνει ο Γιάκουμπ Γιανόβσκι στρατιωτικός αναλυτής στο Oryx. Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sibylline και βετεράνος 20 ετών στον βρετανικό στρατό, υποστηρίζει ότι η Ρωσία υποφέρει από ελλείψεις πυρομαχικών ορισμένων διαμετρημάτων και αναζητά πηγές εξαρτημάτων ώστε να μπορεί να επισκευάσει ή να κατασκευάσει ανταλλακτικά για όπλα που καταστράφηκαν στο πεδίο της μάχης.

Δεν είναι μόνο τα τανκς και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που έχουν καταστραφεί. Σε πολλές περιπτώσεις, τα ρωσικά στρατεύματα δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι σίγουρα δεν θέλουν να πάνε σε έναν πόλεμο που δεν καταλαβαίνουν. … Οι άνθρωποι θα οδηγούνταν στη φυλακή αν αποκαλούσαν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία πόλεμο και τώρα ξαφνικά πρέπει να μπουν και να τον πολεμήσουν απροετοίμαστοι, χωρίς όπλα, χωρίς πανοπλία, χωρίς κράνη», είπε.

Αλλά ακόμα κι αν είχαν όλο τον εξοπλισμό, τα όπλα και τα κίνητρα που χρειάζονται, θα ήταν αδύνατο να εκπαιδευτούν γρήγορα 300.000 στρατιώτες για μάχη, είπαν οι ειδικοί.

«Ούτε επιπλέον αξιωματικοί ούτε οι εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για μια μαζική κινητοποίηση υπάρχουν τώρα στη Ρωσία», είπε ο Τρεντ Τελένκο, πρώην ελεγκτής ποιοτικού ελέγχου για την Υπηρεσία Διαχείρισης Αμυντικών Συμβάσεων των ΗΠΑ, ο οποίος έχει μελετήσει  ενδελεχώς τα ζητήματα  της ρωσικής στρατιωτικής  επιμελητείας.

“Οι μεταρρυθμίσεις το 2008, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τον επαγγελματισμό του ρωσικού στρατού, αφαίρεσαν πολλές από τις δομές διοικητικής μέριμνας και διοίκησης και ελέγχου που κάποτε επέτρεψαν στις δυνάμεις της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης να εκπαιδεύσουν γρήγορα και να εξοπλίσουν τεράστιο αριθμό στρατευμένων. Ενώ θα μπαίνουμε στον ουκρανικό χειμώνα και δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι έφεδροι θα φθάνουν στα πεδία της μάχης θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μήνες για τη συγκέντρωση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη Ρώσων εφέδρων”.

«Ως εκ τούτου, είναι απίθανο να δούμε μια εισροή εφέδρων να έχει σοβαρό αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης μέχρι την άνοιξη του 2023 και ακόμη και τότε είναι πιθανό να είναι ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι και ανεπαρκώς εξοπλισμένοι» σημειώνει ο Τρεντ Τελένκ. 

Πηγή: CNN

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα