back to top
18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Το ψήφισμα που προωθούσαν οι ΗΠΑ και η Αλβανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο καταδίκαζαν την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, απορρίφθηκε αφού η Μόσχα έθεσε βέτο.
«Εάν η Ρωσία εμποδίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει τις ευθύνες του, θα ζητήσουμε από τη Γενική Συνέλευση, όπου κάθε χώρα διαθέτει μία ψήφο, να πει με σαφήνεια ότι είναι απαράδεκτο να επανασχεδιάζονται δια της βίας τα σύνορα», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Προηγήθηκε πλήθος αντιδράσεων και κύμα καταδίκης από τις δυτικές κυβερνήσεις από τις ανακοινώσεις του Βλαντιμιρ Πούτιν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υπουργοί εξωτερικών της G7 ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν νέες και «αυστηρές» κυρώσεις κατά της Ρωσίας καταδικάζοντας τις προσαρτήσεις. «Για παραβίαση του διεθνούς δικαίου που καταπατά το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και δείχνει την περιφρόνησή της για τα ειρηνικά έθνη παντού», έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Όλα τα εδάφη που κατέλαβαν παράνομα οι Ρώσοι εισβολείς είναι ουκρανικά εδάφη και θα αποτελούν πάντα κομμάτι αυτού του κυρίαρχου έθνους», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν.
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Kατηγόρησε τη Ρωσία ότι «υπονομεύει τη διεθνή τάξη».
«Ο Πούτιν εκτοξεύει ανεύθυνες απειλές περί πυρηνικών και τώρα προσαρτά παράνομα και άλλα ουκρανικά εδάφη. Όλα αυτά μαζί συνιστούν τη σοβαρότερη κλιμάκωση από την έναρξη του πολέμου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Πρόσθεσε ότι η απόφαση για την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αίτημα που κατέθεσε το Κίεβο, θα πρέπει να ληφθεί ομόφωνα, από όλες τις – συνολικά 30 – χώρες μέλη της Συμμαχίας.
«Ιστορική ημέρα» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την 30η Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιοχών.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κόκκινη Πλατεία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «η νίκη θα είναι δική μας» και επανέλαβε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για βοηθήσουμε τα αδέρφια μας στις νέες περιοχές».

Σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 η μείωση ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Το Συμβούλιο υπουργών ενέργειας συμφώνησε σε εθελοντικό στόχο συνολικής μείωσης 10% της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και υποχρεωτικό στόχο μείωσης 5% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε ώρες αιχμής. Για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου τα κράτη μέλη παραμένουν διχασμένα.

Στο 10% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη. Στο 12,1% σκαρφάλωσε στην Ελλάδα.
«Πληθωρισμός και αύξηση της φτώχειας ακυρώνουν το κυβερνητικό success story», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί η Κυβέρνηση να πανηγυρίζει για τις ” επιτυχίες της” ας μελετήσει τις προτάσεις μας, για την αναχαίτιση της ακρίβειας, πριν έλθουν τα χειρότερα με την αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Τέλος από αύριο στην επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης.

Με δημοτική δαπάνη, με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάνη από το Α Κοιμητήριο Αθηνών η κηδεία του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Ζάχου Χατζηφωτίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας συνταγματάρχης των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν σήμερα σε ταραχές στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.
Νωρίτερα, οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν πολλους αλλοδαπούς οι οποίοι, σύμφωνα με την Τεχεράνη, συνδέονται με το κίνημα διαμαρτυρίας που ξέσπασε στη χώρα με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών. Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Μέσα σε πανηγυρικό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τελέστηκαν απόψε τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.
Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση, γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα, η διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ παρουσία χιλιάδων κόσμου στις εξέδρες έκοψε την κορδέλα της ΟPAP Arena.
«Το γήπεδο αυτό είναι το φυλαχτό μας. Είναι η αναπαράσταση της πατρίδας των προγόνων μας. Είναι μια πατρίδα μέσα στην πατρίδα μας, την Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
23 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα