back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας των κρίσιμων υποδομών την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά τις διαρροές που εκδηλώθηκαν στους αγωγούς Nord Stream στην Βαλτική και οι οποίες αποδίδονται σε σαμποτάζ. «Το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream συνιστά απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τις κρίσιμες υποδομές μας. Οι ηγέτες θα αντιμετωπίσουν το θέμα στην προσεχή σύνοδο κορυφής στην Πράγα», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ στο Twitter έπειτα από τις σημερινές συνομιλίες του με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν.

«Μαζί θα εργαστούμε για τη μείωση των υψηλών τιμών της ενέργειας Ανυπομονώ να το συζητήσω με εσάς και άλλους ηγέτες στην Πράγα », έγραψε στο twitter Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό , Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο των εγκαινίων του αγωγού στην Βουλγαρία. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής τη σταθερή προσήλωσή του στον διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ζήτησε την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Στο μεταξύ νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε πάλι σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την χώρα μας να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή. Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην συνέλευση της τουρκικής βουλής δήλωσε πως η Τουρκία γνωρίζει ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας μετά από 100 χρόνια.

Πανελλήνια συγκίνηση σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Σταμάτη Κόκοτα, του σπουδαίου ερμηνευτή που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 85 ετών, μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Συλλυπητήριο μήνυμα από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Με δημοτική δαπάνη θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη την Τρίτη στου Ζωγράφου

Ηχηρό «μήνυμα» στέλνει το Κίεβο στον Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις ένα 24ωρο μετά την πανηγυρική προσάρτηση κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών, με τις ρωσικές δυνάμεις να τρέπονται σε φυγή από την στρατηγική σημασίας πόλη Λιμάν, στην επαρχία του Ντονέτσκ, εν μέσω της εν εξελίξει ουκρανικής αντεπίθεσης. Η χρονική στιγμή της ανάκτησης της πόλης Λιμάν φέρνει σε δυσχερή θέση το Κρεμλίνο, καθώς οι Ρώσοι «χάνουν» την πόλη-κλειδί στα ανατολικά μόλις μία ημέρα αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισφράγισε την, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, προσάρτηση περιοχών που αναλογούν στο 15% του εδάφους της Ουκρανίας,

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ στο Κατσικάρι Πύργου στο νομό Ηλείας σε θερισμένη καλλιέργεια καλαμποκιού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε συνεχή δραστηριότητας λόγω των πολλών περιστατικών, κινητοποιήθηκαν προς τα εκεί και παραμένουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μέλη του «Ρουβίκωνα», νωρίτερα το μεσημέρι, πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη.Η κ. Ράπτη, σε ανάρτηση της στο προσωπικό της λογαριασμό στο «Twitter», τονίζει ότι δεν τρομοκρατείται και πως θα συνεχίσει το έργο της στο υπουργείο για την παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και απεξαρτησης ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους πολίτες».

Στις 18 Νοεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Στην μεγάλη προσφορά της ομάδας της Αστικής Πανίδας στην φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου. Ο κύριος Μπακογιάννης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και την εκπομπή “Σαν τον σκύλο με τη γάτα”, αναφέρθηκε στο ανακατασκευασμένο, σύγχρονο καταφύγιο του Σωκράτη και το πρόγραμμα υιοθεσιών, το οποίο μέσα σε δύο – δυόμιση χρόνια έχει εξασφαλίσει οικογένειες σε περισσότερα από 1.200 αδέσποτα ζώα.

Πόλος έλξης αυτό το Σαββατοκύριακο η Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Φιλοξενεί το Vegan Life Festival με δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες του είδους, αλλά και το μπαζάρ με ρούχα δεύτερης ευκαιρίας . Το παρών δίνει από χθες και η μεγάλη γιορτή του βινυλίου που συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Λαμία- Λεβαδειακός. 1-0

Και ο καιρός…

Αίθριος αναμένεται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα