back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιμένει στη φορολόγηση του air bnb η δημοτική αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Όρους, κανόνες αλλά και φορολόγηση του air bnb ζήτησε εκ νέου μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση του Σώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ και Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας επέκριναν τον δήμαρχο Αθηναίων που δεν έλαβε θέση όσον αφορά στην απομάκρυνση από το κέντρο της ΑΘήνας και μετεγκατάσταση στην ΠΥΡΚΑΛ των δημόσιων υπηρεσιών.

” Θεωρούμε λάθος για την πόλη να φύγουν οι δημόσιες υπηρεσίες από το κέντρο. Μπορούμε να το ψηφίσουμε ομόφωνα. Εάν δεν το κάνετε απλώς βρίσκετε έναν τρόπο να μεταθέσετε την ευθύνη” είπε απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Αθηναίων ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Ανοιχτή Πόλη. “Ένα τέτοιο θέμα είναι ουσιαστικό για τον χαρακτήρα που χάνει και που αποκτά η πόλη” σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος από την Αθήνα Είσαι Εσύ. “Από ό,τι αντιλαμβανόμαστε ότι ούτε ο δήμαρχος είχε ενημέρωση. Πώς γίνεται να μη σας ενημερώσουν για το σκεπτικό;

Κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη σας” συνέχισε ο κ. Γερουλάνος κατηγορώντας εμμέσως τον Κώστα Μπακογιάννη ότι αποποιείται των ευθυνών του.
” Αφορίζουμε την πολιτική που μετατρέπει την Aθήνα σε disneyland, σε ένα τουριστικό πάρκο σε μια προσπάθεια να μεγαλώσει το πάρκο και να μπορεί να ανταγωνιστεί το παραλιακό πάρκο και να διαμορφωθόύν δυο λειτουργικοί και ανταγωνιστικοί πόλοι” τόνισε ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση ΑΘήνας.

Να φορολογηθεί ως επαγγελματική δραστηριότητα η βραχυχρόνια μίσθωση

Νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βραχυχρόνια μίσθωση. Όταν μια εταιρεία που αγοράζει ένα οικοδομικό τετράγωνο διώχνει την κατοικία. Παράλληλα, έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και μαύρη εργασία διότι στα ξενοδοχεία υπάρχει καταστατικό ενώ στη βραχυχρόνια μίσθωση δεν υπάρχει” επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. “Το θέμα δεν είναι οριζόντιο όμως πρέπει να υπάρχει μία βασική αρχή που αποκλείει τα νομικά πρόσωπα και βάζει όρια ανά αφμ” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

“Πόσο καιρό θα συζητάμε στην Αθήνα το καθεστώς του air bnb; Δεν κάνετε το παραμικρό για να φορλογήσετε μια επαγγελματική δραστηριότητα με όρους επαγγελματικής δραστηριότητας και όχι με οικιακό συντελεστή” τόνισε ο Νίκος Σοφιανός. “Εισπράττονται εκατομμύρια από την τσέπη των Αθηναίων και δεν εισπράττετε ούτε ένα ευρώ από ξενοδόχους και βραχυχρόνια μίσθωση. Πόση πολιτική βούληση θέλει να φορολογήσεις τα χιλιάδες διαμερίσματα στην πλατφόρμα ή αυτά που πρέπει να αποδίδουν τα ξενοδοχεία;” διερωτήθηκε ο κ. Σοφιανός.

” Τα οφέλη του ΔΑ από τον τουρισμό είναι οι 650 χιλάδες που παίρνει τα τέλη παρεπιδημούντων. Άρα τοποθετεί τον εαυτό του στο πλευρό των μεγάλων επιχειρηματιών και λειτουργεί στρατηγικά” υποστήριξε ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα