back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση της προέδρου της ΚΟμισιόν Ουρσουλα Φον ντερ Λάιεν να εξεταστεί η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Νωρίτερα η επικεφαλής της Επιτροπής στην επιστολή της προς τους 27 ηγέτες των κρατών μελών πριν από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας επισήμανε ότι μόνο μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις και να παρέχει ενεργειακή ασφάλεια για αυτόν και τον επόμενο χειμώνα». Υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας «με τα κράτη μέλη» για να αναπτυχθεί μια παρέμβαση για τον περιορισμό των τιμών στην αγορά φυσικού αερίου.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως καθιστά ξεκάθαρο ότι ο οργανισμός «ευθυγραμμίζεται» με τη Ρωσία, υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, χαρακτηρίζοντάς την «εσφαλμένη».
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε γνωστοποιήσει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ήταν «απογοητευμένος» με την «κοντόφθαλμη» απόφαση του ΟΠΕΚ+.

«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα διαθέσιμα μέσα» η άμεση απάντηση του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια στις νέες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ «ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες».
Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών που συναντήθηκε με τον Πολωνό ομόλογο του εξέφρασε την ικανοποίηση του που Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι- όπως είπε- κατήγγειλαν δημόσια τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν, πρόσθεσε, το αυτονόητο: ότι η σημερινή διοίκηση της Τρίπολης δεν έχει εντολή να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» πρόσθεσε αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες.

Ευρωομόλογο, Ρωσία και τουρκική επιθετικότητα, αναμένεται να θέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών, στην Πράγα.

Σήμερα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τα Μαύρα, ανατολικά της Κινάρου και πάνω από τους Καλόγερους.

«Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Καμία νομική επίπτωση δεν έχει το τουρκολιβυκό μνημόνιο για τους υδρογονάνθρακες ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ στη Γερμανία. Προηγήθηκε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην συγκράτηση των τιμών για 50 προϊόντα που θα διαφέρουν από κάθε αλυσίδα σούπερ συμφώνησαν εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο της προσπάθειας για συγκράτηση των τιμών. Το καλάθι θα αφορά 20 βασικές κατηγορίες προϊόντων ωστόσο μέχρι στιγμής δεν διευκρινίστηκε από τους εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ ποια θα είναι η χρονική διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας.

Την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης για τον περιορισμό του μεταφορικού κόστους για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

“Καλούμε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στα αυτονόητα: μείωση της φορολόγησης στα καύσιμα και ουσιαστική ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και της ρευστότητας των εμπορικών καταστημάτων”, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Ένας 40χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στη Φωκίδα, όπου κατέρρευσε στοά στα μεταλλεία Βωξίτη. Καλά στην υγεία τους οι άλλοι εργαζόμενοι που απεγκλωβίστηκαν.

Εξήντα έξι παιδιά κάτω των 5 ετών έχασαν τη ζωή τους στην Γκάμπια από νεφρικές βλάβες οι οποίες συνδέονται με μολυσμένα σιρόπια για τον βήχα και το κρυολόγημα που παρασκευάζει ινδική παρασκευάστρια εταιρεία φαρμάκων.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα προϊόντα μπορεί να διανεμήθηκαν και αλλού μέσω ανεπίσημων αγορών, αλλά μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν μόνο στη Γκάμπια.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι πυκνότερες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα