back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση την Πέμπτη στο ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών στελεχών της οργανώνει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί, η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς εκδικάζεται για δεύτερη φορά στο ΣτΕ η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για άρση των Αναστολών Εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «το μέτρο ελήφθη την 1η Σεπτεμβρίου 2021 για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού όπως προέτασσε η Νομοθετική Ρύθμιση.
Παρ’ ότι καταργήθηκε κάθε περιοριστικό μέτρο, συνεχίζεται πάνω από ένα χρόνο το άδικο αυτό μέτρο για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, χωρίς υγειονομικό όφελος. Αντιθέτως τώρα πια έχει μόνο υγειονομικό κόστος με δεδομένο ότι για χρονικά διαστήματα στερείται το ΕΣΥ τις υπηρεσίες 7.000 υγειονομικών».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι οι υγειονομικοί για όσο χρόνο βρίσκονται σε αναστολή λαμβάνουν μηδενικό μισθό όταν με βάση το πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων όσοι έχουν διαπράξει κακουργηματικές πράξεις και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λαμβάνουν το 50% του μισθού τους.
Εξάλλου το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε υγειονομικούς σε αναστολή στο σκέλος της καταβολής του 50% του μισθού τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως με βάση το σκεπτικό της πρώτης αρνητικής απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας, τώρα θα υπάρξει θετική έκβαση με δεδομένο ότι εκλείπουν όλοι οι λόγοι που επικαλείται.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα