back to top
28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Α. Συρίγος: Πρώτη φορά τόσο παρατεταμένα ο Ερντογάν εκτοξεύει απειλές

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικά σοβαρή, χαρακτήρισε την κατάσταση με την Τουρκία ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος.

Mιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο επισήμανε ότι πρώτη φορά τόσο παρατεταμένα η ανώτατη ηγεσία της Τουρκίας εκτοξεύει διαρκώς απειλές εναντίον της Ελλάδας.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο Ερντογάν απειλεί ευθέως τη χώρα μας, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό». Είμαστε στην πιο εκρηκτική στιγμή από πλευράς ρητορείας, πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι η η Τουρκία θεωρεί ότι εμείς έχουμε καταλάβει νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο, δηλαδή η αντίληψή τους είναι να ξαναπάρουν πίσω τα νησιά που εμείς καταλάβαμε και στα οποία εγκαταστήσαμε λέει στρατιωτικές μονάδεςΔιευκρίνισε ότι πρόκειται για μικρές νησίδες οι οποίες βρίσκονται σε διάφορα σημεία του Ανατολικού Αιγαίου και στις οποίες από το ’74 και μετά έχουν τοποθετηθεί φυλάκια για λόγους προστασίας και παρατήρησης.

«Εάν σου πει, εγώ θέλω να πάρω πίσω τα εδάφη που εσύ μου πήρες, στην δική τους αντίληψη αυτό δεν θα είναι επίθεση κατά της Ελλάδας αλλά αποκατάσταση της αδικίας που έχει γίνει».

Τέλος, σχολιάζοντας τη θέση της χώρας μας να τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το ό,τι μιλάμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε, οφείλουμε ωστόσο να μιλήσουμε για να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Ο πόλεμος δεν είναι λύση».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα