back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι αξιωματούχοι προετοιμάζουν την κοινωνία για χρήση πυρηνικών

Διαβάστε επίσης

O Bολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στην επιβολή προληπτικών κυρώσεων στη Ρωσία από τη Δύση, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο BBC, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν την ρωσική κοινωνία για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.

“Ξεκινούν να προετοιμάζουν την κοινωνία τους. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν, να τα χρησιμοποιήσουν. Έχουν αρχίσει, όμως, την επικοινωνιακή προετοιμασία. Δεν έχουν αποφασίσει εάν θα το κάνουν. Είναι, όμως, επικίνδυνο και μόνο να μιλούν γι’ αυτό”.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι οι απειλές της Ρωσίας αποτελούν κίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη και γι΄αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα, τονίζοντας ότι η Μόσχα έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα, με την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και την υπογραφή διατάγματος από τον Πούτιν για μετατροπή του σε ρωσική ιδιοκτησία.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι ο πλανήτης βρίσκεται πιο κοντά στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα από την Πυραυλική Κρίση στην Κούβα το 1962.

“Αυτό που φοβάται ο Πούτιν δεν είναι η χρήση πυρηνικών. Αυτό που φοβάται είναι η κοινωνία του, ο λαός του. Γιατί μόνο αυτός ο λαός μπορεί να τον αντικαταστήσει, να του αφαιρέσει την εξουσία και να τη δώσει σε κάποιον άλλο”.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα